Huom! Tämä on historiallista dataa eikä välttämättä enää validia. Lue lisää Greniuksesta etusivulla.


Käytetyt tietokoneet

Inrego on käytettyjen IT-laitteiden ja älypuhelinten verkkokauppa. Jos etsit laadukkaita, käytettyjä tietokoneita, puhelimia tai muita IT-laitteita, löydät ne nyt Inregolta.

Grenius-alennus Inregolta! 

HUOM! Saat 10% alennusta käyttämällä Inregon verkkokaupassa alekoodia grenius10 ja siirtymällä Inregon verkkokauppaan tämän linkin kautta.


Miten valita pelikone?

Nautitko tietokonepelien pelaamisesta? Vai ovatko tietokonepelit sinulle jopa elämää suurempi asia? Silloin tarvitset koneesi sisuksiin kunnolla vääntöä!

Vaikka tietokoneet eivät ulkoisesti juurikaan poikkea toisistaan ja kaikilla koneilla voi tehdä samat perusasiat, tietokoneissa on kuitenkin paljon eroja. Näitä eroja ei kokoa lukuun ottamatta ulkopuolelta huomaa ja termitkin ovat monelle vieraita, joten olemme tälle sivulle koonneet muutamia valintaan vaikuttavia seikkoja oikeanlaisen tietokoneen löytämiseksi juuri sinun tarpeisiisi.

Tämä opas on kirjoitettu 2020 loppuvuodesta ja kerromme tässä, miten valita paras ja edullinen pelikone vuonna 2020 ja 2021.

Päivitämme tekniikan kehittyessä kaikkia oppaita blogiimme tänne.

Katso tarvittaessa myös kannettavan valintaopas, yleinen tietokoneen valintaopas sekä pöytäkoneen valintaopas.

Greniukselta löydät tehokkaimmatkin pelikoneet

Me Greniuksella olemme jaotelleet pelikoneemme tehon perusteella kolmeen luokkaan: G-X3, G-X2 ja G-X1. 

Jos jokin mietityttää, voit aina kysyä tarkempaa yhteensopivuutta chatissamme.

Pelaamiseen tarkoitetut tietokoneet ovat tehokkaita, joten ne soveltuvat hyvin muuhunkin raskaaseen käyttöön, kuten 3D-suunnitteluun tai elokuvien editointiin ja muuhun luovaan työhön.

Alle olemme koonneet listan keskeisimmistä koneen ominaisuuksiin vaikuttavista komponenteista helpottamaan oikeanlaisen koneen valintaa juuri sinun tarpeisiisi. 

Näytönohjain eli GPU
Vähänkään raskaampien tietokonepelien mielekäs pelaaminen vaatii erillisen, suorituskykyisen näytönohjaimen. Näytönohjain toimii yhteistyössä tietokoneen prosessorin kanssa ja sen tehtävä on suorittaa nimenomaan grafiikkaan liittyviä laskutoimituksia.
Näytönohjaimen keskeisimmät osat ovat grafiikkasuoritin ja näyttömuisti, jotka yhdessä käytännössä sanelevat sen tehon.
Näytönohjaimelta vaaditaan erityisen paljon suorituskykyä silloin, kun haluat pelata raskaampia tietokonepelejä tai vaikkapa nauttia VR-lasien tuomista mahdollisuuksista. Samoin mitä suurempi ja tarkempi näyttö sinulla on käytössäsi, sitä enemmän pikseleitä siinä on ja sitä tehokkaamman näytönohjaimen järjestelmä vaatii.
Jos käytössäsi on useampi näyttö, muista varmistua, että näytönohjaimessa on tarpeeksi liitäntöjä.

Suoritin eli CPU
Suoritin eli prosessori on tietokoneen se osa, jossa laskutoimitukset eli tietokoneelle annetut käskyt käsitellään. Mitä enemmän tehoa, sitä vähemmän kone takeltelee raskaiden ohjelmien kanssa. Suorittimissa on niin kutsuttuja ytimiä, joita pelikoneessa tulisi olla ainakin neljä. Pelikoneissa suoritin on tärkeä, mutta ei aivan yhtä tärkeä, kuin näytönohjain.

Emolevy
Jos suoritin vastaa ihmisen aivoja, niin emolevy on hermojärjestelmä. Kaikki tietokoneen osat kytketään emolevyyn ja kaikki informaatio kulkee sen kautta. Emolevyssä tulee olla tarpeeksi liitäntöjä, jotta myös kaikki vastaisuudessa tarvittavat laajennusosat voidaan kytkeä järjestelmään. Yrityskoneiden emolevyt mahdollistavat paljon erilaisia lisälaitteita, jonka vuoksi ne sopivat hyvin pelikoneaihoiksi.

Keskusmuisti
Keskus- eli käyttömuisti on ikään kuin tiedon käsivarasto, jossa tietokone pitää niitä tietoja, joita kone tarvitsee juuri sillä hetkellä auki olevien ohjelmien suorittamiseen. Pelikoneessa keskusmuistin koon olisi hyvä olla ainakin 8 GB, mielellään huomattavasti enemmänkin.

Massamuisti
Massamuisti sen sijaan on se paikka, jonne tieto varastoidaan pitkäaikaisesti. Massamuisti voi olla perinteinen HDD- eli kiintolevy tai uudempaa teknologiaa edustava SSD-levy. Molemmissa on omat hyvät puolensa: SSD-levy on huomattavasti nopeampi, mutta HDD-levyllä saat enemmän tallennustilaa pienemmällä rahalla. Monista koneista löytyy molemmat muistityypit. HDD-levyä kutsutaan myös kovalevyksi tai kiintolevyksi.

Kotelo
Minkä kokoisen peltilaatikon haluat huoneeseesi, on makuasia. Jotkut etsivät pientä ja siroa, mutta suurempaan on helpompi asentaa kaikki tarvittavat osat. 

Miksi Greniuksen pelikoneet ovat hyvä valinta

Meidän myymämme pelikoneet ovat yrityskäytöstä poistuneita, jo alunperin raskaampaan käyttöön suunniteltuja koneita, joiden pohjalta olemme rakentaneet niistä täysverisiä, moderneja pelikoneita. Myymissämme pelikoneissa on aina erillinen, tehokas näytönohjain ja usein myös muita päivitettyjä osia, kuten SSD-levy ja virtalähde. Löydät valikoimastamme niin pelikannettavat kuin pöytäkonemalliset pelikoneetkin. Kaikki pelikoneet rasitustestataan huolellisesti ja löydätkin tuotesivulta aina tarkemmin tietoa koneyksilön ominaisuuksista ja testituloksista.

Greniuksen liikeidea on tuoda markkinoille käytettyjä mutta hyväkuntoisia tietokoneita −se on paitsi ympäristöystävällistä, myös taloudellisesti järkevää. Vertaile hintoja, niin huomaat. Äläkä unohda täyttä vuoden takuutamme ja kuukauden maksutonta palautusoikeutta!

Mitä meiltä ei löydy…

Pidämme pelikonevalikoimaamme aina laajana ja kattavana. Voit katsoa tällä hetkellä myynnissä olevat pelikoneemme täältä.

Jos et kuitenkaan jostain syystä löydä valikoimistamme juuri sinua miellyttävää kokonaisuutta, voimme koota sinulle custom-pelikoneen juuri omien toiveidesi mukaisesti! Ota meihin yhteyttä niin jutellaan lisää.

Kysymyksiä pelikoneista

Onko kannettavissakin erillinen näytönohjain? 

Tehtaalta tullessaan voi olla, yleensä ei. Yrityskannettavia myydään usein kannettavina tehotyöasemina, jos niissä on erillinen näytönohjain, esim. HP Zbookit. Tällöin ne ovat tarkoitettu esim. suunnittelukäyttöön. Nämä mallit usein kykenevät myös kevyeen pelaamiseen.

Myöhemmin markkinoille on tullut myös varsinaisia “peliläppäreitä”, joissa on sitten jytyä kovempaankin pelaamiseen. Näitä meillä on harvemmin valikoimassa, sillä niitä ei ainakaan toistaiseksi päädy oikeastaan yrityskäyttöön tai palaudu sieltä meille, mutta toisinaan meillä on näitäkin.

Perus yrityskannettavissa on usein vain integroitu näytönohjain, joka ei sovellu raskaampaan pelaamiseen. Kevyeen pelaamiseen perus yrityskannettavat soveltuvat kyllä, mutta emme markkinoi näitä pelikoneina.

Jos myytte käytettyä läppäriä, onko siihen vaihdettu osia? Voiko läppäreihin ylipäätään halutessaan vaihtaa osia kuten pöytäkoneisiin?

Kyllä usein on. Läppäreihin voi vaihtaa usein akun lisäksi myös SSD-levyn sekä RAM-muistia, joita usein päivitämmekin. Näytönohjainta, harmi kyllä, ei voi vaihtaa kannettaviin jälkikäteen, kuten pöytäkoneisiin.


Käytetyt pelikoneet Greniukselta

Löydät verkkokaupastamme laadukkaat pelikoneet edulliseen hintaan. Samalla tuet kanssamme laitteiden tehokasta kierrätystä. Koneen ostaminen verkkokaupastamme on riskitöntä:

✔️ Saat kaikkiin tuotteisiin vähintään vuoden takuun
✔️ Saat ilmaisen toimituksen yli 29 € tilauksiin.
✔️ 60 päivän avoin kauppa. Kokeile kotona ja palauta maksutta, ellet ole tyytyväinen.
✔️ Toimitamme tuotteet sinulle 1-2 päivän sisällä
✔️ Olemme 100 % suomalainen yritys ja meillä on asiantunteva asiakaspalvelu apunasi

Jos tarvitset apua, älä epäröi laittaa meille viestiä esimerkiksi chatissa. Autamme mielellämme valinnassa ja tarjoamme vastauksia, jos jokin mietityttää. 🙂 


Vinkkejä pelikoneen ostoon ja käyttöön

Muista puhdistaa pelikoneen tuulettimet ja sisusta välillä pölyistä. Paras tapa siihen on paineilma. Myös pölynimurilla voi koneen tuuletusaukoista varovasti koettaa imaista pahimpia pölyjä pois.
On olemassa purkeissa myytävää paineilmaa, mutta voit myös käyttää koneesi Greniuksella huollossa, jossa voimme puhdistaa koneesta pölyt ja muutenkin auttaa koneen kanssa..


Apua ja neuvontaa

Meidän työmme on auttaa sinua löytämään omia tarpeitasi vastaava ja budjettiisi sopiva pelikone. Laita meille viestiä vaikkapa chatissa, niin mietitään yhdessä mikä on paras ratkaisu juuri sinulle.

Leave a Reply