Julkaistu 1 kommentti

Miten valita tietokone?

Tietokoneen valintaopas

Opas tietokoneen valintaan

Vaikka tietokoneet eivät ulkoisesti juurikaan poikkea toisistaan ja kaikilla koneilla voi tehdä samat perusasiat, tietokoneissa on kuitenkin loppujen lopuksi paljon eroja. Näitä eroja ei kokoa lukuun ottamatta ulkopuolelta huomaa ja termitkin ovat monelle vieraita, joten olemme tälle sivulle koonneet muutamia valintaan vaikuttavia seikkoja oikeanlaisen tietokoneen löytämiseksi juuri sinun tarpeisiisi.

Tämä opas on kirjoitettu 2020 loppuvuodesta ja kerromme tässä, miten valita paras ja edullinen tietokone vuonna 2020 ja 2021.

Päivitämme tekniikan kehittyessä kaikkia oppaita blogiimme tänne.

Katso tarvittaessa myös kannettavan valintaopas, pelikoneen valintaopas sekä pöytäkoneen valintaopas, joissa sukellamme hieman syvemmälle kuhunkin kategoriaan. Tämä opas jota nyt luet, on kirjoitettu yleisemmällä tasolla tarkoituksenaan selventää erilaisten tietokonetyyppien eroja.

Millaista tietokonetta etsitkin, löydät sen meiltä

Olipa konetarpeesi millainen tahansa, satunnaisesta nettiselailusta pelaamiseen tai ammattimaiseen raskaiden tiedostojen käsittelyyn, laajasta valikoimastamme löydät oikeanlaisen tietokoneen. Valikoimiimme kuuluvat pöytäkoneet ja kannettavat, edullisemmasta hintaluokasta raskaamman sarjan tehotykkeihin. Ja vaikka olemmekin keskittyneet pääasiassa tietokoneiden uusiokäyttöön ja käytettyihin tietokoneisiin, kauttamme saat kaikki vaihtoehdot, myös uudet koneet ja tarvikkeet. Ammattilaisemme auttavat mielellään lopullisen valinnan tekemisessä.

Miten valitset oikeanlaisen tietokoneen?

Pelikone on oikea valinta sinulle, jos pelaat tehoa vaativia pelejä. Greniuksen pelikoneet on rakennettu yrityskäytöstä poistuneiden pöytäkoneiden runkoihin päivittämällä koneen sisuksiin uudemmat ja paremmin pelikäyttöön sopivat osat.

Tutustu tästä pelikoneen valintaoppaaseemme ja täältä pelikonevalikoimaamme

Perinteinen pöytätietokone on oikea vaihtoehto, jos tarvitset kustannustehokkaan, kiinteän työpisteen kotiin tai toimistollesi. Pöytäkoneessa saat tehoa ja ominaisuuksia edullisemmin kuin kannettavassa tietokoneessa. Koneiden kotelossa eri komponentit ovat erillisinä, irrotettavina osina, joten koneen päivittäminen vaikkapa tehokkaammalla näytönohjaimella tai lisämuistilla on helppoa.

Tutustu tästä pöytäkoneen valintaoppaaseemme, täältä käytettyjen pöytäkoneiden valikoimaamme ja täältä uusien pöytäkoneiden valikoimaamme.

Sekä pöytäkoneissa että pelikoneissa on aina erillinen näyttö. Katso tästä käytetyt näyttömme ja muut pöytä- ja pelikoneiden kanssa tarpeelliset käytetyt tarvikkeet- ja oheislaitteet sekä uudet oheislaitteet ja tarvikkeet.

Kannettavat tietokoneet on nimensä mukaisesti tarkoitettu kannettavaksi mukana, mutta soveltuvat toki myös kiinteästi pöydällä pidettäviksi. Kannettavissa koneissa kaikki komponentit ovat kiinteästi mukana: näyttö, näppäimistö, kaiuttimet, kamera ja kaikki elektroniikka. Koska koneista on tehty kevyitä ja kompaktin kokoisia, läppäreiden suoritusarvot ovat pääsääntöisesti rajallisemmat kuin pöytätietokoneiden. Kannettavissakin koneissa on silti runsaasti valinnanvaraa sekä tehon, kestävyyden, ominaisuuksien että näytön koon suhteen, varsinkin yrityskannettavissa.

Kannettavat koneet voidaankin karkeasti jakaa kahteen luokkaan: kovempaan käyttöön suunniteltuihin yrityskannettaviin sekä edullisempiin ns. markettikannettaviin.

Kannettava tietokone on oikea valinta sinulle, jos haluat koneeltasi liikuteltavuutta eli olet esimerkiksi opiskelija tai teet työtäsi useassa eri pisteessä. Kannettavissa koneissa on myös kätevästi valmiina oikeastaan kaikki tarvittava, kuten esimerkiksi videoneuvotteluissa tarvittavat kamera, mikrofoni ja kaiuttimet.  

Käytetty vai uusi?

Valikoimistamme löydät niin uudet kuin käytetyt tietokoneet ja oheislaitteet. Valintaan vaikuttavat tietenkin hinta sekä se, minkälaisia ominaisuuksia tarvitset.

Greniukselta saat käytetyn yrityskannettavan uuden niin kutsutun markettikannettavan hinnalla. Näin saat samalla rahalla käyttöösi enemmän ominaisuuksia, sillä yleensä meillä käytetty yritystietokone maksaa vain noin 10 − 20 % uuden vastaavan hinnasta!

Ja muistathan, että myymme jo käytössä olleet kannettavat koneet aina kuntotarkastettuina ja hyväkuntoisella akulla, ja niihin sisältyy aina takuu.

Löydät käytetyt yrityskannettavat täältä.

Tai jos budjettisi sallii, hanki täysin uusi yrityskannettava uusimmilla mahdollisilla ominaisuuksilla. Katso uudet yrityskannettavat täältä.

Tai tutustu syvällisemmin kannettavan tietokoneen valintaoppaaseemme.


Tietokoneet Greniukselta

Löydät verkkokaupastamme laadukkaat, kaikenlaiset tietokoneet edulliseen hintaan. Samalla tuet kanssamme laitteiden tehokasta kierrätystä. Koneen ostaminen verkkokaupastamme on riskitöntä:

✔️ Saat kaikkiin tuotteisiin vähintään vuoden takuun
✔️ Saat ilmaisen toimituksen yli 29 € tilauksiin.
✔️ 60 päivän avoin kauppa. Kokeile kotona ja palauta maksutta, ellet ole tyytyväinen.
✔️ Toimitamme tuotteet sinulle 1-2 päivän sisällä
✔️ Olemme 100 % suomalainen yritys ja meillä on asiantunteva asiakaspalvelu apunasi


Apua ja neuvontaa
Tarvitsetko apua tietokoneen hankinnassa? Meidän työmme on auttaa sinua löytämään omia tarpeitasi vastaava ja budjettiisi sopiva kone. Laita meille viestiä vaikkapa chatissa, niin mietitään yhdessä mikä on paras ratkaisu juuri sinulle.

1 ajatus kohteelle “Miten valita tietokone?

  1. Olen käytetyn rannalla ja olen käyttänyt jo 10v Tampereella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *