Windows 12 odotettavissa vuonna 2024?

Jo yli vuoden ajan on liikkunut huhuja, että Windows 12, seuraava suuri julkaisu Microsoftin arvostetusta käyttöjärjestelmästä, voisi tulla jo vuonna 2024. Kuten aina, Microsoft on kieltäytynyt vahvistamasta tai kiistämästä näitä huhuja. Joten kun Intelin talousjohtaja David Zinsner viittasi hiljattain ensi vuodelle odotettavaan Windows-julkaisuun, joka kasvattaisi uusien tietokoneiden (ja siten prosessorien) myyntiä, huhut levisivät.

Zinsner ei tarkoituksella paljastanut Microsoftin suunnitelmia – hän teki sen vahingossa keskustellessaan finanssianalyytikon kanssa Citigroupin Global Technology Conference -tapahtumassa syyskuussa. Seeking Alphan sijoittajasivustolla julkaistussa taltiointikuvassa hän on lainattu sanoneen: “Uskomme, että vuosi 2024 tulee olemaan melko hyvä vuosi asiakkaille [prosessorimyynnille], erityisesti Windowsin päivityksen takia. Olemme yhä sitä mieltä, että asennettu [PC] -kanta on melko vanha ja vaatii päivitystä, ja uskomme, että ensi vuosi voi olla sen käynnistysvaiheessa Windowsin katalyytin ansiosta.”

Vanha tietokonekanta kaipaa päivitystä

Intelin talousjohtajan lausunnot herättivät keskustelua siitä, milloin Windows 12 todella julkaistaan ja millainen vaikutus tällä olisi tietokoneiden ja prosessorien myyntiin. Keskeisinä tekijöinä pidetään käyttöjärjestelmän “katalyyttiä” eli sellaista ominaisuutta, joka käynnistää päivitystarpeen vanhoissa tietokoneissa, sekä asennetun kannan ikää. Zinsnerin lausunto viittaa siihen, että Windows 12 olisi tämä katalyytti ja että se saattaisi käynnistää päivitysmyrskyn vuonna 2024.

Nykyisen asennetun tietokonekannan ikää kutsutaan myös “PC-kannan elinkaaren” pituudeksi. PC-kannan elinkaarella tarkoitetaan aikaa, jonka kuluttua tietokoneet yleisesti päivitetään uudempiin malleihin, mikä johtaa uusien tietokoneiden ostoon. Useat tekijät vaikuttavat PC-kannan elinkaareen, kuten teknologiset innovaatiot, käyttäjien tarpeet ja taloudelliset tekijät. Käyttöjärjestelmän päivitys voi myös toimia tärkeänä merkkinä vanhan kannan päivittämiselle.

Tietokoneiden päivitysten vaikutukset

Vanhan tietokonekannan päivityksellä on useita vaikutuksia. Ensinnäkin päivitetyt tietokoneet parantavat käyttäjien tuottavuutta ja tehokkuutta tarjoamalla parempia suorituskykyä, turvallisuutta ja uusia toiminnallisuuksia. Päivitykset voivat myös korjata aiempien mallien puutteita ja ongelmia.

Toiseksi päivitetyt tietokoneet voivat tarjota paremman yhteensopivuuden uusimpien ohjelmistojen ja laitteistojen kanssa. Uusia sovelluksia ja ohjelmistoja kehitetään yleensä uudemmille käyttöjärjestelmäversioille, joten päivittämällä käyttöjärjestelmä voidaan hyödyntää uusimpia teknologioita ja innovaatioita.

Päivittämällä vanhat tietokoneet uusiin malleihin, myös laitteistovalmistajat ja tietokonekauppiaat hyötyvät kasvavasta kysynnästä. Tämä voi johtaa uusien tietokoneiden ja prosessorien myynnin kasvuun, mikä puolestaan ​​voi edistää tietotekniikkateollisuuden kehitystä ja innovaatioita.

Windows 12 ja AI-sirujen taistelu

Samaan aikaan kun odotetaan Windows 12:n julkaisua ja ennustetaan sen vaikutuksia PC-markkinoihin, myös AI-sirujen taistelu alkaa lämmetä. AI-sirukilpailu keskittyy älyteknologian kehittämiseen ja tekoälykyvyn parantamiseen tietokoneissa sekä erilaisissa laitteissa ja laitteistoissa.

AI-sirut ovat erittäin tärkeitä tekijöitä tekoälyn tehokkuudelle ja suorituskyvylle. Ne mahdollistavat nopeamman tiedonkäsittelyn, syvällisen oppimisen ja tekoälyn soveltamisen eri sovelluksissa ja sovellusalueilla. AI-sirut ovat olennainen osa tulevaisuuden teknologiaa ja niillä voi olla merkittävä vaikutus tietokoneiden ja muiden laitteiden suorituskykyyn.

Kilpailu AI-siruista on kiristynyt viime vuosina, kun useat suuret tietotekniikkayritykset pyrkivät kehittämään omia sirujaan tai hankkimaan niitä tärkeiltä siruntuottajilta. Tämä kilpailu voi johtaa teknologian nopeampaan kehitykseen ja uusien innovaatioiden syntymiseen AI-alalla.

Yhteenveto

Windows 12:n odotetaan julkaistavan vuonna 2024, ja sen uskotaan käynnistävän PC-päivitysten aallon vanhan tietokonekannan kaipatessa päivitystä. Uudet tietokoneet tarjoavat parempaa suorituskykyä, turvallisuutta ja yhteensopivuutta, mikä parantaa käyttäjien tuottavuutta. Päivitykset voivat myös hyödyttää tietotekniikan valmistajia ja edistää innovaatioita alalla.

Lisäksi Windows 12:n julkaisu voi käynnistää AI-sirujen kilpailun, joka parantaa tekoälyn tehokkuutta ja suorituskykyä erilaisissa sovelluksissa. AI-sirut ovat keskeisiä tekijöitä tekoälyn kehityksessä ja voivat edistää teknologian innovaatioita.

Leave a Reply