Huom! Tämä on historiallista dataa eikä välttämättä enää validia. Lue lisää Greniuksesta etusivulla.


Käytetyt tietokoneet

Inrego on käytettyjen IT-laitteiden ja älypuhelinten verkkokauppa. Jos etsit laadukkaita, käytettyjä tietokoneita, puhelimia tai muita IT-laitteita, löydät ne nyt Inregolta.

Grenius-alennus Inregolta! 

HUOM! Saat 10% alennusta käyttämällä Inregon verkkokaupassa alekoodia grenius10 ja siirtymällä Inregon verkkokauppaan tämän linkin kautta.


Windows 11 -yhteensopivuus

Päivitys artikkeliin 3.11.2021 (Windows 11 virallisesti julkaistu)

Microsoft aloitti Windows 11 jakelun lokakuun 2021 alkupuolella. Microsoftin oma yhteensopivuustesti (Health Check) kertoo, onko kone oikeutettu Windows 11 suoraan päivitykseen (esim. Windows Update palvelun kautta). Vaikka hankkimanne tietokone ei tuon testin mukaan vielä olisi yhteensopiva, ei se tarkoita, etteikö koneeseen voisi asentaa Windows 11 -käyttöjärjestelmää. Mitä todennäköisimmin Microsoft julkaisee tulevaisuudessa Windows 11 suoran päivityksen myös laajemmalle kirjolle laitteita, mutta siitä ei ole vielä varmaa tietoa. Sillä välin Windows 11 käyttöjärjestelmän voi asentaa todella moneen laitteeseen tässä artikkelissa mainituin tavoin, jonka jälkeen päivitykset tulevat nykytiedon valossa normaalisti. Olemme testanneet toimivuutta erilaisilla laitteilla jo kuukausia ilman ongelmia.


Windows 11 käyttöjärjestelmään voit oman laitteesi päivittää itse (esim. usb-tikulta) tai voit päivityttää laitteen Windows 11 käyttöjärjestelmään meillä. Suureen osaan laitteitamme Windows 11 on jo valmiiksi asennettu tai sen saa valittua lisävalintana tuotesivulta (ilmaiseksi). Katso toinen, kattavampi artikkelimme aiheesta täällä.

Artikkelin alkuperäinen sisältö

Microsoft antoi uuden käyttöjärjestelmän julkaisemisesta tiedon julkisuuteen kesällä 2021, ja Windows 11 -käyttöjärjestelmän saapuminen markkinoille on tämän hetken kenties suurin tietotekniikka-alan uutinen. Kuluttajien saataville tämä Microsoftin uusin taidonnäyte tulee lupausten mukaan syystalven aikana. Ja mikä parasta, jos tietokoneesi laitteisto vain tukee Windows 11 -käyttöjärjestelmää, Windows 10 on näillä näkymin päivitettävissä Windows 11 -käyttöjärjestelmään maksutta. 

Windows 11 antaa tämän hetken yleisimpään käyttöjärjestelmään Windows 10:een nähden monia hienoja parannuksia, kuten uusia työkaluja ja sovelluksia. Lisäksi uusi käyttöjärjestelmä on edeltäjäänsä selkeämpi ja helppokäyttöisempi. Uusi käyttöjärjestelmä on paitsi entistä monipuolisempi, myös entistä turvallisempi. Uudet, entistä kehittyneemmät ominaisuudet vaativat luonnollisesti koneeltakin jonkin verran enemmän kapasiteettia.

Microsoft on julkaissut viralliset vaatimukset, jotka tietokoneelta vaaditaan uuden käyttöjärjestelmän pyörittämiseksi. Suhteellisen kovat vaatimukset ovat aiheuttaneet jopa suoranaista hengen haukkomista tietotekniikka-alalla. Voit katsoa viralliset laitteistovaatimukset Windows 11:lle täältä.

Mutta ei hätää. Meille Windows 11 on jo tuttu juttu! 

Tässä kohtaa Grenius ja meidän asiantuntemuksemme ojentaa auttavan kätensä tietoteknisten kysymysten edessä ihmetteleville ihmisille. Grenius Oy toimii Microsoftin kumppanina ja olemme mukana mm. Microsoft Insider -ohjelmassa. Tämän ansiosta olemme saaneet etuoikeuden päästä tutustumaan Microsoftin uusimpaan Windows 11-käyttöjärjestelmään jo etukäteen, ennen sen tuomista kuluttajien saataville.

Näin ollen olemme päässeet suorittamaan laajoja testauksia uudella käyttöjärjestelmällä ja myymillämme koneilla, ja voimme melkoisella varmuudella sanoa mitkä koneistamme ovat Windows 11 -yhteensopivia. 

Käytännössä olemme huomanneet, etteivät laitteistovaatimukset ole aivan niin tiukkoja kuin virallisesti on ilmoitettu. Esimerkkinä mainittakoon vaikkapa Microsoftin ilmoittama vaatimus TPM 2.0 -sirusta. Testeissämme olemme havainneet uuden käyttöjärjestelmän toimivan hyvin myös koneissa, jotka on varustettu vanhemmalla TPM 1.2 -sirulla.

Joihinkin vanhempiin laitteisiin Microsoft Windows 11 asennus ei valitettavasti tule suoraan automaattisena päivityksenä, mutta kun Windows 11 tulee virallisesti saataville, se on asennettavissa omatoimisesti Windows 11 -asennusmediaa käyttäen helposti myös vanhempiin laitteisiin, tai voit päivittää laitteen Windows 11 -käyttöjärjestelmään meillä. Tämä ei juurikaan eroa ns. suorasta päivityksestä. Windows 11:n tullessa markkinoille, asennamme sen yhteensopiviin myymiimme koneisiin valmiiksi ilmaiseksi. Voit myös meiltä laitetta ostaessa valita, haluatko koneen Windows 10 vai Windows 11 -käyttöjärjestelmällä tai toki muullakin, esim. Ubuntu- tai muulla Linux-pohjaisella käyttöjärjestelmällä.

Toki myös asennusmedian, kuten vaikkapa usb-tikun avulla Windows 11 asentamiseen on asetettu rajoituksia, mutta nämä rajoitukset ovat huomattavasti löyhemmät, kuin suoralla päivityksellä. Näin manuaalisesti asennusmedialla päivitetty vanhempikin laite toimii siis nykytiedon valossa ja testiemme perusteella kaikilta osin ja saa jatkossa tietoturva- ja muut päivitykset normaalisti, vaikka Microsoft alunperin muuta ilmoittikin.

Windows 10:n ohjelmistot toimivat pääsääntöisesti Windows 11 -käyttöjärjestelmässä normaalisti ja myös Windows Defender tietoturvaohjelmisto toimii moitteetta.

Liekö Microsoftin epäselvän viestinnän takana olleet vastuukysymykset tai ehkäpä tavoite saada Microsoftin omille, uusille Surface -laitteille lisää myyntiä? Varmaa vastausta emme tuohon tiedä, mutta me voimme huolellisten testien perusteella ja puhtaalla omallatunnolla luvata, mitkä valikoimamme laitteet toimivat yhteen Windows 11:n kanssa.

Greniuksen valikoimista löytyvät koneet ovat yrityskoneita, ja uutena ne ovat edustaneet kehityksen eturintamaa. Vääntöä niissä siis riittää vielä muutaman vuoden ikäisinäkin. Näin ollen suurin osa Greniuksen valikoimissa olevista käytetyistä tietokoneista voidaan päivittää Windows 11 -versioon

Windows 11 -yhteensopivat laitteet

Olemme tehneet juuri sinulle sopivan koneen löytämisestä hyvin helppoa verkkokaupassamme: lisäsimme muiden hakukriteerien joukkoon uuden Windows 11 -hakufiltterin/suodattimen. Näin löydät Windows 11 -yhteensopivat koneet vain nappia painamalla. Hakutoiminto löytyy tuotteiden yläpuolelta kohdasta “Tarkka rajaus”. kts. ohjeistus tämän julkaisun alalaidasta. Näet myös tuotesivulta, onko tuote Windows 11 -yhteensopiva.

Näiden pikalinkkien takaa löydät myös Windows 11 -yhteensopivat laitteet:

Löydät kaikki Windows 11 -yhteensopivat käytetyt kannettavat täältä.

Ja kaikki Windows 11 -yhteensopivat käytetyt pöytäkoneet täältä.

Windows 10 on edelleen hyvä, eikä häviä minnekään

Vaikka suurin osa myyntivalikoimamme koneista voidaankin päivittää uuteen Windows 11 -versioon, pieni osa koneista ei siihen taivu. Voit silti olla huoletta: Windows 10 on edelleen hyvä käyttöjärjestelmä eikä se tule häviämään minnekään vielä vuosiin. Esimerkiksi Microsoftin edellisen käyttöjärjestelmän, Windows 7:n, tietoturva- ja muut päivitykset päättyivät vasta helmikuussa 2020 ja jotkut suosivat käyttöjärjestelmää edelleen. Microsoft onkin luvannut jatkaa Windows 10:n päivityksiä vähintään vuoteen 2025, ja todennäköisesti paljon pitempäänkin. 

Ja jos etsiskelet vähän edullisempaa konetta itsellesi, tässä pieni vinkki sinulle: myymme nyt Windows 11:lle epäsopivat koneet todella edullisesti pois. Joten hopi hopi verkkokauppaamme!

Apua ja neuvontaa
Tarvitsetko apua tietokoneen hankinnassa? Olemme täällä auttaaksemme!
Ota yhteyttä meihin niin varmistamme, että saat juuri tarpeisiisi sopivan kannettavan tietokoneen.


Ohjeistus mm. Windows 11 yhteensopivien tuotteiden suodattamiseen grenius.fi verkkokaupassa:

Vastuuvapauslauseke Microsoft Windows 11 -yhteensopivuudesta

Jos tuotteen tiedoissa on maininta Microsoft Windows 11 -yhteensopivuudesta, Microsoft Windows 11 -yhteensopivuus on testattu huolellisesti, mutta Grenius Oy ei voi 100 % varmuudella taata yhteensopivuutta tulevaisuudessa. Lukuunottamatta tuotekohtaista palautusoikeutta, Windows 11 -yhteensopivuuden puuttuminen ei ole palautukseen oikeuttava virhe tai vika.

Leave a Reply