Huom! Tämä on historiallista dataa eikä välttämättä enää validia. Lue lisää Greniuksesta etusivulla.


Käytetyt tietokoneet

Inrego on käytettyjen IT-laitteiden ja älypuhelinten verkkokauppa. Jos etsit laadukkaita, käytettyjä tietokoneita, puhelimia tai muita IT-laitteita, löydät ne nyt Inregolta.

Grenius-alennus Inregolta! 

HUOM! Saat 10% alennusta käyttämällä Inregon verkkokaupassa alekoodia grenius10 ja siirtymällä Inregon verkkokauppaan tämän linkin kautta.


Windows 11 on julkaistu nyt virallisesti, ja me Greniuksella tarjoamme teille testaamiimme Windows 11 -yhteensopiviin käytettyihin tietokoneisiin käyttöjärjestelmän asennuksen tilauksen yhteydessä veloituksetta! Voit valita Windows 11 -järjestelmän koneeseesi tuotesivulta lisävalinnoista. Katso kuvalliset ohjeet alempana. Monissa myymissämme tietokoneissa on Windows 11 jo valmiiksi asennettuna.

Lisäksi voimme huoltotyönä asentaa omaan tietokoneeseesi Windows 11 -järjestelmän hintaan 59 euroa – ole vain asiakaspalveluumme yhteydessä niin selvitämme nykyisen kokoonpanosi yhteensopivuuden uuden järjestelmän kanssa. Eli siis myös laitteeseen, joka ei ole ostettu meiltä.

Tässä ohjeessa kerromme, miten löydät valikoimastamme Windows 11 -yhteensopivat käytetyt tietokoneemme ja miten lisäät Windows 11 -päivityksen lisävalinnoista.

Windows 11 -yhteensopivan käytetyn tietokoneen löytäminen

Windows 11 -käyttöjärjestelmän yhteensopivuus on testattu käytettyihin pöytäkoneisiin ja kannettaviin, ja löydät sopivan mallin sinulle valitsemalla etusivulta “Käytetyt”. Sen jälkeen siirry haluamaasi kategoriaan, eli joko käytettyihin pöytäkoneisiin tai käytettyihin kannettaviin tietokoneisiin. Tarkan rajauksen alta voit valita suodatuksen niin, että siinä näkyvät ainoastaan Windows 11 -yhteensopivat käytetyt tietokoneet.

Windows 11 -käyttöjärjestelmän valinta yhteensopivaan tietokoneeseen

Nyt kun olet löytänyt yhteensopivat käytetyt tietokoneet, tarkista, mikä käyttöjärjestelmä tietokoneessa on esiasennettu. Osassa käytettyjä tietokoneitamme on vielä Windows 10 Pro tai Home -käyttöjärjestelmät tällä hetkellä asennettuna, vaikka olisivat Windows 11 -yhteensopivia. Käyttöjärjestelmän näet tuotteen otsikosta, esimerkiksi HP Elitebook 840 G1 14″ HD+IPS i5-4300U/8/128SSD/WIN10P/4G tietokoneen kohdalla näkee, että siihen on asennettu Windows 10 Pro jo otsikosta. Jos otsikossa käyttöjärjestelmää ei ole mainittu, valitkaa “tarkka tuotekuvaus” tai “tekniset tiedot” tuotesivulla, jossa tämä tieto näkyy.

Vaihtaaksesi käyttöjärjestelmän, siirry haluamasi tuotteen luona (tuotesivulla) kohtaan “Lisävalinnat ja -varusteet”, mistä löydät “Windows 11 -käyttöjärjestelmä asennettuna” nimisen laatikon. Tästä saat muutoksen tehtyä ennen tilausta. Muutos/valinta on sinulle maksuton.

Yleisesti Windows 11 -päivityksestä

Kertauksen vuoksi suosittelemme teitä vielä tutustumaan aiemmin kirjoittamaamme artikkeliin Windows 11 -yhteensopivuudesta ja laitevaatimuksista. Kaikille Windows 11 -yhteensopiviksi testaamillemme laitteille Microsoft ei siis ole antanut virallista tukea, mutta testaamme tietokoneita jatkuvasti ja tiedämme, mihin laitteisiin Windows 11 voidaan asentaa ja missä se toimii ongelmitta. Uskomme, että virallinen tuki tulee tulevaisuudessa laajemmalle kirjolle tietokoneita ja laitteita, kuten tilanne on ollut myös aiempien Windows -versioiden yhteydessä.

Vastuuvapauslauseke Microsoft Windows 11 -yhteensopivuudesta

Jos tuotteen tiedoissa on maininta Microsoft Windows 11 -yhteensopivuudesta, Microsoft Windows 11 -yhteensopivuus on testattu Greniuksella huolellisesti, mutta Grenius Oy ei voi 100 % varmuudella taata yhteensopivuutta tulevaisuudessa. Lukuunottamatta tuotekohtaista palautusoikeutta, Windows 11 -yhteensopivuuden puuttuminen ei ole palautukseen oikeuttava virhe tai vika.

2 Responses

  1. Kiitos viestistä!

   Microsoftin oma yhteensopivuustesti (Health Check) kertoo, onko kone oikeutettu Windows 11 suoraan päivitykseen (esim. Windows Update palvelun kautta). Vaikka hankkimanne tietokone ei tuon testin mukaan vielä olisi yhteensopiva, ei se tarkoita, etteikö koneeseen voisi asentaa Windows 11 -käyttöjärjestelmää, tai ettei päivitystä myöhemmin tulisi. Siihen voi kyllä tässä artikkelissa mainituin tavoin asentaa Windows 11 -käyttöjärjestelmän, jonka jälkeen päivitykset tulevat nykytiedon valossa normaalisti.

   Olemme tosiaan testanneet kyseiseen tietokoneeseen Windows 11 -yhteensopivuuden USB-asennusmedian avulla, ja se toimii hyvin, päivitykset asentuvat normaalisti jne.. Tuote on siis päivitettävissä USB-tikulta Windows 11 -käyttöjärjestelmään, mutta suoraa päivitystä esim. Windows Updaten kautta ei välttämättä heti näin julkaisun alla saatavilla, luultavasti kuitenkin tulevaisuudessa. Suora päivitys tulee erittäin harvaan koneeseen vielä toistaiseksi valitettavasti.

   Eli Windows 11:n siihen kyllä voi asentaa, jonka jälkeen päivitykset tulevat nykytiedon valossa normaalisti. Suorana päivityksenä Windows 11 käyttöjärjestelmä siihen ei kuitenkaan todennäköisesti ole tulossa ihan lähiaikoina.

   Voit myös päivityttää Windows 11 -käyttöjärjestelmään meillä niin halutessasi. Päivityksestä veloitamme 49 €.
   Voit myös itse ladata ja luoda asennusmedian täällä: https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows11

   Tämä Windows 11 -kenttä on tällä hetkellä vielä hieman harmaata aluetta, jonka vuoksi kirjoitimme tuon artikkelin selvennykseksi. Pyrimme tuomaan tätä jatkossa selkeämmin esiin, sillä kieltämättä asia on oleellinen ja ehkä turhan huonosti meillä mainittu. Mutta tosiaan tilanne on tämä. Toisaalta Windows 10:kin saa päivitykset vielä ainakin 2025 vuoteen saakka, eli päivityksellä sinäänsä ei ole mikään kiire, ellei Windows 11 -käyttöjärjestelmässä ole joitakin ominaisuuksia, joita kaipaa.
   Tällöin voidaan tosiaan asentaa Windows 11 esim. USB-tikulta.

   Sama nähtiin tosiaan aikanaan Windows 7:n ja Windows 10:n kohdalla. Monien laitteiden ei pitänyt tukea näitä käyttöjärjestelmiä, mutta toisin kuitenkin kävi ja kumpikin käyttöjärjestelmä
   toimii täysin lähes kaikilla tietokoneilla. Näin on myös siis pitkälti Windows 11:n kohdalla.

   Kiitoksia ja oikein mukavaa viikonloppua!

Leave a Reply