Huom! Tämä on historiallista dataa eikä välttämättä enää validia. Lue lisää Greniuksesta etusivulla.


Käytetyt tietokoneet

Inrego on käytettyjen IT-laitteiden ja älypuhelinten verkkokauppa. Jos etsit laadukkaita, käytettyjä tietokoneita, puhelimia tai muita IT-laitteita, löydät ne nyt Inregolta.

Grenius-alennus Inregolta! 

HUOM! Saat 10% alennusta käyttämällä Inregon verkkokaupassa alekoodia grenius10 ja siirtymällä Inregon verkkokauppaan tämän linkin kautta.


Vuosi 2021 oli ja meni – olipahan taas vuosi! Silloin kuitenkin tapahtui myös paljon hyvää ja säästimmekin Greniuksella käytettyjä tietokoneita ja muita laitteita kierrättämällä todella paljon luonnonvaroja. Tätä emme tehneet yksin, vaan yhdessä asiakkaidemme ja yhteistyökumppaneidemme avulla ja siitä iso kiitos!

Kierrätimme viime vuonna uusiokäyttöön yhteensä noin 5 400 kappaletta käytettyjä tietokoneita, mm. yrityskäytöstä poistuneita kannettavia tietokoneita, käytettyjä pöytäkoneita ja muita laitteita. Millainen vaikutus ympäristöön on ollut käytännössä tällä määrällä?

5 400 kierrätettyä laitetta vastaa käytännössä:

648 000 kilogrammaa säästettyjä hiilidioksidipäästöjä

Aikamoinen lukema. Mutta miten sen saisi ymmärrettävään mittasuhteeseen? No, jos miettii suurinta hiilidioksidipäästöjen aiheuttajaa eli liikennettä, tämä kilomäärä hiilidioksidia vastaa 4 628 571 kilometriä autoilua. Eli tuolla hiilidioksidipäästösäästön määrällä, mikä saatiin aikaiseksi kierrättämällä tietokoneita uusiokäyttöön, olisi voinut ajaa maapallon ympäri huimat 115 kertaa ja yli! Samalla määrällä olisi voinut yksi ihminen lentää 2 216 kertaa Helsingin ja Münchenin väliä. Emmepä lähde näinä maailman aikoina ajelemaan tai lentämään, mutta tällä lukemalla pystymme pitämään Greniuksen hiilijalanjäljen tuntuvasti negatiivisena.

8 100 000 säästettyä vesilitraa

Uusien tietokoneiden tuotannossa kuluu myös erittäin paljon vettä. Tällä reilun 8 miljoonan säästetyn litran vesimäärällä, meidän tämänhetkinen 7 henkinen henkilöstömme käyttäisi vettä yhteensä noin 21 vuotta. Vesi ei ole meille onnekkaille Suomalaisille ollut näkyvä ongelma suurien makean veden varantojemme ansiosta, mutta maailmanlaajuisesti tämä on erittäin merkittävää. Ongelmat todennäköisesti tulevat näkymään myös meillä tulevaisuudessa, joten tämä on hieno saavutus!

1 296 000 kilogrammaa säästettyjä fossiilisia polttoaineita

Fossiilisia polttoaineita kuluu tietotekniikan valmistamisessa todella paljon ja edelleen esimerkiksi muovia käytetään paljon. Yritystietokoneissa käytetään onneksi paljon materiaaleja, joita voidaan kierrättää ja jotka ovat kestävämpiä, kuin öljystä valmistettu muovi. Uusiotietotekniikan avulla olemme saaneet säästettyä reilusti yli miljoona kiloa näitä katoavia luonnonvaroja ja tällä määrällä saa valmistettua esimerkiksi 118 kappaletta uusia aurinkopaneeleja. Aurinkopaneelien valmistuksessa kuluu paljon tällä hetkellä paljon resursseja, joten sen vuoksi kappalemäärä ei tunnu välttämättä kovin suurelta, mutta ne ovat pitkäikäisiä, ekologisia ratkaisuja energian tuotantoon.

Vuosi 2022

Parastahan tässä on se, että tämä ei jää tähän, vaan tulevalle vuodelle meillä on entistä mahtipontisemmat tavoitteet ja tulemme säästämään luontoa ja ympäristöä tuplasti enemmän. Tällä tahdilla saamme entistä enemmän käytettyjä ja kunnostettuja yritystietokoneita ja yrityskannettavia liikkeelle. Tämän artikkelin tarkoituksena ei ole kuitenkaan kerskua siitä, kuinka ekologisia me olemme yrityksenä, vaan kiittää kaikkia asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme ja ihmisiä, jotka edes harkitsevat käytetyn ja kunnostetun yritystietokoneen ostamista. Joka ikinen uusiokäyttöön kierrätetty laite antaa myös sellaisen hankkineelle hyvän mielen, ja syystä, koska jokaisen uusiokäyttöön kierrätetyn tietokoneen tai muun laitteen ympäristövaikutus on erittäin suuri. Sen lisäksi saa toki myös laadukkaamman, kestävämmän ja edullisen laitteen, kuten jo aiemmassa artikkelissa kerroimme verratessamme kunnostettua yrityskannettavaa markettikannettavaan.

Vuoden 2022 tavoitteemme on tosiaan tuplata nämä lukemat ja saada aikaan entistä suurempi ympäristöteko – kutsumme kaikki mukaan talkoisiin!

Ympäristölle hyödyllisen liiketoimintamme lisäksi olemme WWF:n virallinen ystäväyritys ja lahjoitammekin vuosittain heille osan tuotostamme, jotta he voivat tehdä tärkeää työtä ympäristön ja mm. uhanalaisten lajien suojelemiseksi. WWF tekee tärkeää työtä suojatakseen vesistöjä, taistellakseen ilmastonmuutosta vastaan ja muiden meille, sekä toivottavasti sinulle, tärkeiden asioiden puolesta. Toivomme pystyvämme vaikuttamaan jatkossa entistäkin enemmän näihin asioihin.

4 Responses

  1. Yritystietokoneet valmistetaan kestävämmistä osista, joten niiden käyttöikä ja ekologinen selkäreppu käyttöiän myötä on keveämpi

    1. Iso kiitos tietenkin teille asiakkaillemme, on kieltämättä todella hieno juttu! Kiitos kommentista ja mukavaa alkanutta vuotta 🙂

Leave a Reply