Huom! Tämä on historiallista dataa eikä välttämättä enää validia. Lue lisää Greniuksesta etusivulla.


Käytetyt tietokoneet

Inrego on käytettyjen IT-laitteiden ja älypuhelinten verkkokauppa. Jos etsit laadukkaita, käytettyjä tietokoneita, puhelimia tai muita IT-laitteita, löydät ne nyt Inregolta.

Grenius-alennus Inregolta! 

HUOM! Saat 10% alennusta käyttämällä Inregon verkkokaupassa alekoodia grenius10 ja siirtymällä Inregon verkkokauppaan tämän linkin kautta.


Miksi valita yrityskannettava (markettikannettavan sijasta), on kysymys, johon koko toimintamme perustuu ja mitä jokaisen tietokonetta hankkivan ihmisen olisi syytä ennen hankintaa miettiä. Tässä artikkelissa avaamme niitä asioita, miksi suosittelemme käytetyn yrityskannettavan hankkimista ja miten hyödyt valitessasi käytetyn ja kunnostetun yrityskannettavan markettikoneen sijasta. Monelle ei ole mitenkään itsestäänselvää, mitä nämä edut ovat, mutta tämän luettuasi tiedät. Yrityskannettavat eivät ole mitä tahansa tietokoneita.

Julkaisemme muuten pian Youtube-kanavallamme videon aiheesta. Pysy kuulolla!

Kestävyys 

Yritystietokoneita myydään normaalisti isoissa erissä suurille yrityksille, joten yrityskannettavissa on erittäin tärkeää jo suunnitteluvaiheessa se, etteivät tietokoneet palaudu vikojen vuoksi. Täten myös rakenne on hyvin kestäväksi suunniteltu ja monia yrityskannettavia, kuten esimerkiksi Lenovo ThinkPad yrityskannettavia, on testattu sotilastason testeillä, joissa testataan miten tietokone kestää lämpöä ja pakkasta, hiekkaa ja tärinää, miten se toimii vuoristossa ja veden alla kovassa ilmanpaineessa ja niin edelleen.

Rakenteen on kestettävä kuljetusta ja putoamisia, konetta on pystyttävä availemaan ja sulkemaan tuhansia kertoja ja sen on kestettävä välillä rajumpaakin käyttöä! Tämän vuoksi käytetty yrityskannettava on paljon pidempiaikainen kannettava tietokone kuin halvemmista materiaaleista kasattu markettikannettava. Markettikannettavissa on usein kestävyyden sijasta menty myyvän ulkonäön ehdoilla – eikä laitteen hyvä kestävyys ole ollut päämääränä, vaan usein tilanne on juuri päinvastoin, jotta saadaan mahdollisimman paljon laitteita myytyä lyhyellä syklillä.

Yrityskannettavissa rungon ja kuoren materiaaleina käytetään yleisesti kevyitä metalleja, kuten alumiinia, erilaisia magnesium-sekoituksia ja hiilikuitua. Varsinkin kannettavan saranat on useimmiten erityisesti vahvistettu. Markettikannettavien materiaalina taas on pääasiassa muovi, joka ei arvatenkaan ole niin kestävää ja kuormittaa luontoa.

Kukkarosi kiittää

Yrityskannettavat maksavat uutena todella paljon ja siihen on syynsä, joita avaamme tässä tekstissä. Tietokoneiden  arvo käytettynä kuitenkin tippuu nopeasti, ja yritykset myyvät nämä tietokoneet mielellään meille, sillä palveluumme kuuluu tiukimpien mahdollisten standardien mukainen tietoturvaus, jolloin yrityksen mielenrauha säilyy, kun tietää että kaikki tunnisteet poistetaan eikä mitään dataa tai tietoja yrityksestä tai asiakkaista päädy eteenpäin. Yrityskannettavat ovat kuitenkin olleet ammattikäytössä usein esim. telakkaan kytkettyinä ja huolella käsiteltyjä.  Yritykset eivät luovu tietokoneista ollenkaan siitä syystä, että ne olisivat jotenkin huonoja tai vanhentuineita, vaan monesti pääsyinä voivat olla esimerkiksi verotusasiat tai yksinkertaisesti leasing-sopimuksen päättyminen.

Kun käytetty yrityskannettava saapuu meille, tietoturvaustoimenpiteiden jälkeen sille tehdään meidän ammattilaisten toimesta poikkeuksellisen huolellinen puhdistus ja huolto – kaikki pölyt puhdistetaan paineilmalla niin laitteen sisältä, kuin ulkoakin ja tahrat ynnä muut puhdistetaan hyvin huolellisesti. Samalla tehdään muita tarvittavia huoltoja, kuten tallennusmedian tai muistikampojen päivitys, prosessorien ja näytönohjainpiirien lämpötahnojen vaihto tarvittaessa ja tapauskohtaisesti muita toimenpiteitä, jotta kone toimii vakaasti myös tulevat vuodet. Akut testataan myös ja jos akku sattuu olemaan huono, myös se vaihdetaan uuteen.

Tämän myötä saat siis huippulaadukkaan tietokoneen murto-osalla alkuperäisestä hinnasta!

Uusi yrityskannettava voi maksaa noin 1000 – 4000 euroa. Meillä suurin osa laitteista asettuu hinnaltaan noin 100 – 1000 € välille ja eniten myymme noin 300 – 600 € hintaluokan laitteita. Jälkimmäinen osuukin pitkälti samaan hintahaarukkaan, kuin muovinen markettikannettava. Tämän vuoksi käytetyt yrityskannettavat ovatkin haluttuja.

Laatu

Ostaisit ehkä laadukkaan auton käytettynä, miksi et tietokonetta? Pieni halpa auto kestää muutaman vuoden, mutta laadukas, käytettykin auto voi kestää vuosikymmeniä. Vaikka kyse on melko erilaisista laitteista, sama ajatus pätee tietokoneisiin, mutta ei mihin tahansa tietokoneisiin.

Yrityskannettavat, kuten aiemmin mainittu, on suunniteltu kestämään mitä erilaisinta käyttöä. Vakaasti toimiva tietokone on äärettömän tärkeää yrityksille, koska tietokoneilla käsitellään arvokkaita tiedostoja ja dokumentteja. Jos laitteisto on epävakaa, aiheuttaa tämä yrityksille turhaa ajan ja rahan hukkaamista, mikä heijastuu koko toimintaan. Nämä asiat mielessään laitevalmistajat suunnittelevatkin yrityskannettavat, koska laitepalautukset eivät käy päinsä näin suurissa erissä.

Ensimmäinen tärkeä tehtävä yritystietokoneelle on se, että se pystyy toimimaan vakaasti koko pitkän työpäivän, eli vähintään sen 8 tuntia. Jotta tämä käy toteen, on tietokone valmistettava laadukkaista komponenteista ja rakenteessa on otettava huomioon toimiva jäähdytys, jotta raskaampiakin prosesseja pystyy suorittamaan tietokoneella pidemmän päivän ajan pelkäämättä tietokoneen ylikuumenemista tai muuta vikaa.

Markettikoneille ei yleisesti ottaen tällaisia testejä tehdä, vaan kilpailu on usein rumaa. Vaikka “speksit” olisivat paperilla kohdallaan, on jossain täytynyt säästää, kuten komponenttien laadussa, virransyötössä, rungon materiaaleissa ja jäähdytyksessä. Markettikoneesta voi helposti rakenne alkaa lahoamaan ja esimerkiksi saranoiden vahvuuksiin ja yleiseen rakenteeseen ei ole yhtälailla panostettu, minkä vuoksi käyttöikä jää markettikoneella valitettavasti yleensä todella lyhyeksi. Tästäkin on toki olemassa poikkeuksia, mutta yleistäen halvemman pään kannettavia tietokoneita vaivaavat nämä ongelmat. Kuluttajamalleissa myöskään yksittäinen palautus ei niin paljoa paina, kun verrataan yrityskannettavien esimerkiksi tuhannen kappaleen erän kalliiden kannettavien palautukseen.

Ympäristö

Viimeiseksi, mutta ei vähäisimmäksi, eli päästöistä ja liiasta jätteestä kärsivä oma maapallomme, ja sen tuhannet eläinlajit, jotka tämän kaiken elektroniikkajätteen vuoksi ovat joutuneet vaaraan. Maailmassa syntyy noin 50 miljoonaa tonnia elektroniikkajätettä vuosittain, joka on aivan liikaa. Lisäksi elektroniikan valmistuksessa tulee lukemattomia muita päästöjä jätteen lisäksi. Haluamme laittaa kortemme kekoon tämän lukeman vähentämiseksi. Hankkimalla uusiokäyttöön kunnostetun huippulaadukkaan käytetyn yrityskannettavan uuden tietokoneen sijasta, säästätkin keskimäärin 120kg hiilidioksidipäästöjä, noin 1500 litraa vettä ja noin 20 kiloa myrkyllisiä kemikaaleja yhtä laitetta kohden. Eli sen lisäksi, että hankit meiltä paremman ja laadukkaamman tietokoneen samalla rahalla tai jopa edullisemmin, kuin millä hankkisit uuden markettikoneen, teet todellisen ympäristöteon!

Vaikka oma toimintamme on jo hyvin ympäristöystävällistä, olemme lisäksi WWF:n ystäväyritys. Se tarkoittaa, että lahjoitamme vuosittain WWF:n toimintaan reilun lahjoituksen luonnon ja eläinten hyväksi.

Näiden asioiden pitäisi riittää syyksi edes harkita käytettyä yrityskannettavaa, josta riittää iloa useaksi vuodeksi eteenpäin. Kun artikkelin perustelut summaa yhteen, lopputulema on se, että vähän käytetty yritystietokone on kestävämpi, parempi, luotettavampi ja eettisempi vaihtoehto kuin saman hintainen, uusi markettikone.

Greniukselta tilatessasi hyödyt siis paljon, mutta lisäksi tuote toimitetaan sinulle hyvin nopeasti, normaalisti noin 1-2 arkipäivässä riippuen toimitustavasta ja saammekin usein hyvää palautetta toimituksemme nopeudesta. Lisäksi meillä on markkinoiden parhaat hinnat, ja kaikki yli 29 euron tilausten toimituskulut ovat veloituksetta. Ja koska luotamme melkolailla näihin tietokoneisiin, joita myymme, saapahan konetta kokeilla myös omassa käytössä jopa 60 päivää ja palauttaa täyttä hyvitystä vastaan, jos ei ole tyytyväinen ostokseensa! Tämän jälkeenkin hintaan sisältyy aina vähintään vuoden takuu.

Miksi asiakkaamme ovat tilanneet meiltä käytetyn yrityskannettavan?

“Minulta hajosi 12 vuotta vanha kannettava tietokone, johon olin asentanut dual boot -käynnistyksellä Windows XP:n ja Ubuntu Linuxin. Olin jo niin tottunut vanhan Toshibani tarjoamiin palveluksiin, että halusin jotain vähän saman tapaista tilalle. Huomasin, että teiltä saa käytetyn läppärin kohtuuhintaan ja kaiken lisäksi dual boot -käynnistyksen valmiiksi asennettuna. Olen vasta ehtinyt asentaa kaikki haluamani toiminnot uuteen koneeseeni, mutta ainakin tähän mennessä se on toiminut oikein hyvin. Lisäksi laitteen toimitus oli todella nopea.”

Markku, Dell Latitude

“Sain hyvällä hinnalla loistavan koneen etätyöhön. Toimitus oli varsin nopea, kuten myös laskutus. Palvelu oli kiitettävää tasoa. Otan tarvittaessa yhteyttä teihin vastakin. On hienoa, että on mahdollisuus saada huomattavasti parempi kone huokealla hinnalla vastaaviin muissa liikkeissä olevin läppäreihin. Tällä koneella on ilo työskennellä.”

Henrik, Lenovo ThinkPad

“Ostimme käytetyn kannettavan tietokoneen ja olemme erittäin tyytyväisiä siihen. Kannatti ehdottomasti ostaa se ennemmin kuin halpa uusi kannettava. Nyt saimme uuden hinnalla todella tehokkaan ja toimivan koneen. Tilaus kävi helposti ja toimitus oli nopeaa.”

Tarja, Dell Latitude

Jos et ole vielä vakuuttunut, tässä summattuna muutama syy ostaa juuri meiltä:

✔️ Vuoden takuu (laajennettavissa jopa kolmeen vuoteen)
✔️ Maksuton, supernopea toimitus
✔️ Laaja valikoima
✔️ Toimitamme tuotteet sinulle 1-2 päivän sisällä
✔️ 60 päivän avoin vaihto- ja palautusoikeus
✔️ Grenius laskulla niin ikään 60 päivää kulutonta maksuaikaa.
✔️ Myös osamaksu
✔️ Suurin osa koneista Windows 11 yhteensopivia.
✔️ Lähes kaikki koneet Linux yhteensopivia.
✔️ Koneet käyvät läpi erittäin huolellisen tarkastus- ja huoltoprosessin läpi ennen myyntiä.
✔️ Säästät kukkaroa
✔️ Säästät ympäristöä
✔️ Laadukkaat ja kestävät laitteet

Apua ja neuvontaa
Tarvitsetko apua sinulle sopivimman yrityskannettavan hankkimisessa? Suosittelemme lukemaan aiemmin kirjoittamamme oppaan: Kannettavan tietokoneen valintaopas. Meidän työmme on auttaa sinua löytämään omia tarpeitasi vastaava ja budjettiisi sopiva kannettava tietokone. Laita meille viestiä vaikkapa chatissa, niin mietitään yhdessä mikä on paras ratkaisu juuri sinulle.

6 Responses

 1. Hyviä argumentteja. Mutta jos ajatellaan suorituskykyä: Käytetyt koneenne kai ovat yleensä väh. 3 v vanhoja. Ja Mooren lain mukaan prosessorien ym komponenttien hinta/suoritussuhde tuplaantuu 3 vuodessa. Eli nyt ostettavan market kannettavan suorituskyky saattaa ylittää teidän tarjoamanne samanhintaisen koneen performanssia – eikö niin? Mutta periaatteesta ostan mielelläni käytettyä…..

  1. Moi Patrick! Kiitos kommentista. Meillä on yleensä käytettyjä koneita jopa alle vuoden ikäisinä, mutta myös yli 5 vuodenkin ikäisinä. Ja tavallaan kyllä olet oikeassa, toki prosessorit kehittyvät nopeasti. Jos verrataan samankaltaista prosessoria kolmen vuoden takaa ja tämän päivän mallia, on oletettavasti uudempi parempi. Mutta jos puhutaan prosessoreista, on otettava huomioon, että useimmiten yrityskoneissa on lähtökohtaisesti huomattavasti tehokkaammat prossorit, kuin halvemman pään nk. markettikoneissa. Eli esimerkiksi kolme vuotta vanhakin yrityskannettavissa yleinen Intel i5- tai i7-prosessori peittoaa helposti tämän päivän markettikoneissa yleiset Intel Celeron, Pentium, Atom tai AMD:n vastaavat “halpisprosessorit”. Tämän vuoksi myös suorituskyky on vähintäänkin kilpailukykyinen, vaikka toki muut artikkelissa mainitut asiat ovat melkolailla tärkeitä tietokoneen valinnassa. Summattuna: Jos verrataan käytettyä yrityskannettavaa vastaavanlaiseen uuteen, on toki uudemmassa varmasti enemmän tehoa ja ominaisuuksia. Hinnaltaan halvemman pään markettikonetta vastaavassa yrityskannettavassa on kuitenkin todennäköisesti huomattavasti enemmän tehoa ja ominaisuuksia, kuin tuossa markettikoneessa, jonka vuoksi käytetyt yrityskannettavat ovat myös tehon puolesta kysyttyjä, vaikka tämä ei ensisijainen esille tuomamme asia olekaan.

 2. Ei niitä uusia edullisia koneita siellä ”marketissa” valmisteta.
  Turhaan yritätte käyttää sanaa ”markettikone” halventavassa
  mielessä.

  1. Moi! Kiitos kommentista. Totta, markettikoneita ei tietenkään valmisteta marketeissa, mutta näitä halvempia koneita myydään kuitenkin kuluttajille suunnatuissa marketeissa, tästä nimi markettikone. Yrityskannettavia myydään eri tavalla, suuremmissa erissä suoraan yrityksille. Markettikone on suhteellisen yleinen nimitys halvemman pään koneille, jotka ovat valmistettu hinta, eikä laatu edellä, toisin kuin yrityskannettavat. Emme siis käytä termiä mitenkään halventavassa mielessä, vaan pyrimme valaisemaan ihmisiä näiden laitteiden merkittävistä eroista. Markettikone on siis samaan tapaan nimitys halvemmalle koneelle, kuin yrityskone on nimitys laadukkaammalle, yrityskäyttöön alunperin suunnitellulle koneelle.

 3. Mulla on kuusi vuotta vanha Lenovo think pad i7 prossulla ja maksimi muistikammoilla. Pesee vieläkin saman arvoisen uuden markettikoneen suorituskyvyssä 6-0

  1. Moi Kari! Mukava kuulla. ThinkPadit ja muut yrityskannettavat ovat kieltämättä pitkäikäisiä ja usein myös aikaansa edellä!

Leave a Reply