Grenius Oy


Mikä on Grenius?

Grenius on tietotekniikan tietoturvalliseen kierrätykseen, maahantuontiin ja myyntiin keskittyvä suomalainen, ISO-sertifoitu yritys.

Mitä Grenius tekee?

Ostamme, noudamme, kierrätämme tietoturvallisesti, myymme sekä välitämme tietotekniikkaa uusiokäyttöön.

Palvelun arvo perustuu tietotekniikan helppoon, nopeaan ja tietoturvalliseen kierrättämiseen.

Mikään erä ei ole meille liian pieni, suuri, vanha tai uusi.

Miksi Grenius?

Pähkinänkuoressa

Suomessa syntyy YK:n arvion mukaan yli sata miljoonaa kiloa sähkö- ja elektroniikkajätettä vuodessa, vaikka vanhat laitteet ovat lähes kokonaan hyödynnettävissä uudelleen. Greniuksella tietotekniikkaa kierrätetään niin, että yritysten arkaluontoiset tiedot pysyvät varmasti turvassa ja parhaimmillaan kierrätetty laite löytää uuden käyttäjän jo muutamassa päivässä. Keskitymme toiminnassamme juuri tähän ja olemme tämän alan ammattilaisia. Toiminta säästää myös hurjan määrän luonnonvaroja!

Yhteistyökumppanit ja sertifikaatit

Grenius Oy:n toimintaa ohjaavat laatujärjestelmä ISO9001, ympäristöjärjestelmä ISO14001 sekä työterveys- ja turvallisuusjärjestelmä ISO45001. Sertifikaatit löytyvät täältä. Järjestelmiä auditoidaan Finlogit Audit Oy:n toimesta. Lisäksi Greniuksella on FINCSC kyberturvallisuus- ja tietoturvasertifikaattiluotettava kumppani-status, Grenius on WWF:n ystäväyritys ja paljon muuta. Olemme myös käytännössä kaikkien suurien laitevalmistajien ja monien ohjelmistotoimittajien kumppaneita, joten saamme laitteet ja ohjelmistot asiakkaillemme hyvin kilpailukykyisin hinnoin.

Mitä Greniuksen palvelut maksavat?

Palvelumme ei ole vain nopea ja turvallinen, mutta myös usein asiakkaalle maksuton.

Maksamme käytetyistä laitteista myös markkinoiden reiluimman hyvityksen. Jopa 5 vuotta vanhoista sellaisista.

Tarina

Yrityksen perustajien pitkäaikainen harrastus tietotekniikan parissa muuttui liiketoiminnaksi kesällä 2018, kun tuttujen yrittäjien keskuudessa huomattiin vuosien saatossa yleinen ongelma. Käytöstä poistuneita tietokoneita, puhelimia, tabletteja ja muuta tietotekniikkaa lojuu yrityksillä kaapeissa ja nurkissa, eikä usein tiedetä mitä niille pitäisi tehdä. Syyksi osoittautui tietoturva. Yritysten pitää pystyä hävittämään suuria määriä tietotekniikkaa turvallisesti, murehtimatta siitä että yrityksen tiedot päätyvät vääriin käsiin. Tässä Grenius astuu kuvioon.

Yrityskäyttöön suunniteltu tietotekniikka on hyvin arvokasta vuosien kuluttuakin, varsinkin uusiokäyttöön kunnostettuna.

Greniuksen palvelut ovat suunnattu pääsääntöisesti yrityksille. Uusiotuotteet myydään kuitenkin pääsääntöisesti omassa grenius.fi -verkkokaupassa, joka puolestaan on luotu ensisijaisesti kuluttajat ja opiskelijat mutta myös pk-yritykset mielessä.

Loppuvuodesta 2021 Grenius Oy työllistää 7 henkeä.

Kiertotalous on hurjassa kasvussa. Suomessa ala alkaa vasta ottaa kunnolla jalansijaa mutta muutamia hyviä esimerkkejä uusiotietotekniikan hyödyntämisestä löytyy jo.

Käytetyt ja kunnostetut yrityslaitteet ovat huomattavasti pitkäikäisempiä kuin uudet kuluttajalaitteet, vaikka hinta voikin olla verrattain sama kuin vastaavalla uudella kuluttajalaitteella. Uuden yrityslaitteen hinta voi kuitenkin olla jopa kymmenkertainen kuluttajalaitteeseen nähden. Tämä luo kysyntää uusiotietotekniikalle.

Harvinaisempi toimintaperiaatteemme, jossa laitteet tietoturvataan ja kunnostetaan uusiokäyttöön suoraan verkkokauppaan myytäväksi ilman välikäsiä yhden katon alla, säästää rahan lisäksi myös hurjan paljon luonnonvaroja. Moninkertaisesti materiaalikierrätykseen verrattuna. Yhtä kierrätettyä laitetta kohden keskimäärin 120 kiloa hiilidioksidipäästöjä, 240 kiloa fossiilista polttoainetta, 1 500 litraa vettä ja yli 20 kiloa kemikaaleja, joista monet ovat myrkyllisiä!

Vuoden 2021 loppuun mennessä olemme säästäneet yli miljoona kiloa hiilidioksidipäästöjä, 126 miljoonaa miljoonaa litraa vettä, noin 13 miljoonaa kiloa fossiilisia polttoaineita sekä noin 300 tonnia muita ympäristölle haitallisia, myrkyllisiä kemikaaleja!

Visionamme on luoda tietotekniikan johtava kiertotalousalusta sekä Suomessa että kansainvälisesti.

Johto

Sampo Saukko

Toimitusjohtaja

sampo@grenius.fi

010 338 9661


Bahman Makhmour

Operatiivinen johtaja

bahman@grenius.fi

010 338 9662

Toimintapolitiikka (ISO 9001, ISO 14001 ja ISO 45001)