Huom! Tämä on historiallista dataa eikä välttämättä enää validia. Lue lisää Greniuksesta etusivulla.


Käytetyt tietokoneet

Inrego on käytettyjen IT-laitteiden ja älypuhelinten verkkokauppa. Jos etsit laadukkaita, käytettyjä tietokoneita, puhelimia tai muita IT-laitteita, löydät ne nyt Inregolta.

Grenius-alennus Inregolta! 

HUOM! Saat 10% alennusta käyttämällä Inregon verkkokaupassa alekoodia grenius10 ja siirtymällä Inregon verkkokauppaan tämän linkin kautta.


Kun olemme aiemmassa artikkelissa käsitelleet ajatuksen kuntoluokituksen takana, on hyvä kertoa myös kunnostusprosessistamme minkä aikana laitteet kuntoluokitellaan. Tarkka ja huolellinen laitteiden kunnostusprosessi onkin Greniuksen ydintoimintaa ja asia, johon olemme erikoistuneet – Greniuksella käytetyt kannettavat ja käytetyt tietokoneet kunnostetaan ja testataan siten etteivät ne kalpene uuden rinnalla ja jotta niillä kelpaa työskennellä vielä monia vuosia eteenpäin. Voisi sanoa, että käytetty laite lähtee meiltä ehompana kuin koskaan!

Tietoturvaus

Käytettyjä tietokoneita, niin pöytäkoneita kuin läppäreitäkin, saapuu meille käsittelyyn monista eri lähteistä, erikokoisina erinä ja erilaisissa kunnoissa. Aloitamme kunnostusprosessin aina alan tiukimman standardin tietoturvauksella (NIST-800-88), missä kaikki laitteen data ja tunnisteet poistetaan. Tallennusmediat kirjoitetaan yli kolme kertaa jotta tiedostoja ei jää talteen ja tarvittaessa tallennusmedia murskataan pikkusilpuksi. Varmistumme siis siitä, että aiemman käyttäjän tiedot katoavat ja että uuden käyttäjän tietokone on täysin tyhjennetty ylimääräisestä datasta.

Huolellinen tietoturvaaminen onkin asia, mistä ei voi tarpeeksi monta kertaa sanoa. Tallennusmedioihin voi jäädä tietoja talteen pelkästä levyn alustamisesta huolimatta, sen takia olemme asian suhteen äärimmäisen tarkkoja.

Sisuskalut uusiksi

Tietoturvauksen jälkeen käytetyt pöytäkoneet ja käytetyt kannettavat putsataan sisältä. Puhallamme paineilmapuhaltimella pölyt pois, katsomme että liitännät ovat kunnossa ja katsomme samalla laitteen yleisen kunnon sisältä. Vaihdamme lämpötahnat uusiin jotta jäähdytys toimii oikein ja pitkän aikaa uudella käyttäjällä. Valikoimamme kannettavista suurin osa on käytettyjä yrityskannettavia, joihin huolto- ja muutostoimenpiteiden tekeminen on käytännöllisempää ja paremmin mahdollistettu kuin halvoissa kuluttajakannettavissa. Samalla tarkistamme tietokoneen keskusmuistin tilanteen ja päivitämme määrät tilanteen tasalle – pääasiassa päivitämme tietokoneisiin ainakin 8 GB keskusmuistia, mikä riittää hyvin peruskäyttöön. Hieman tehokkaampiin tietokoneisiin ja käytettyihin pelikoneisiin laitamme sitten suositellun 16 GB keskusmuistia, mikä on nykysuositus raskaampaan käyttöön. Käytettyihin pelitietokoneisiin myös asennamme erillisen näytönohjaimen mikä antaa graafista suorituskykyä. Grenius X-luokituksesta huomaat, kuinka raskaisiin peleihin pelitietokone soveltuu.

Melkein kaikissa valikoimamme käytetyissä tietokoneissa on myös hitaan kovalevyn sijaan asennettu paljon nopeampi SSD-levy. Monesti vaihdamme käyttöjärjestelmälevyn tässä samalla siis uuteen – tietokone nopeutuu sen ansiosta huomattavasti. Lue lisää aiemmasta artikkelistamme, jossa vertailemme eri tallennusmedioita keskenään.

Käyttöjärjestelmän asennus ja testaaminen

Nyt kun tietokone on täysin tyhjennetty, asennellaan tietokoneeseen Windows ja uusimmat ajurit sekä päivitykset. Samalla koneen kaikki ominaisuudet käydään läpi ja testataan. Käytetty kannettava ja sen ominaisuudet testataan – toimiiko näyttö oikein, onko siinä värivuotoa tai kuolleita pikseleitä, kaikki näppäimistön ja kosketuslevyn painikkeet testataan erikseen ja myös käytetty pöytäkone testataan liitäntöjen osalta. Samalla teemme kattavat rasitustestit tietokoneille jotta selviää että käytetty tietokone toimii oikein myös haastavammissa tilanteissa ja että kokoonpanon ilmankierto toimii oikein. Testausvaiheessa ilmeneekin siis mahdollisia virheitä laitteessa, jotka korjaamme laittamalla esimerkiksi uuden kosketuslevyn, vaihtamalla tuulettimia tai muita komponentteja.

Siistiminen

Jos käytettyä tietokonetta ei ole ehditty aiempien vaiheiden aikana siistimään, niin tässä vaiheessa puunaamme laitteen ulkoisesti vielä uuteen uskoon. Poistamme kaikki tarrat ja niistä mahdollisesti jääneet jäljet, kaikki sormenjäljet sekä muut tahrat, minkä jälkeen onkin vaikea ilman tarkkaa syynäystä huomata, että kyseessä on käytetty laite!

Laite pakataan huolellisesti virtalähteineen pakettiin odottamaan ja listataan verkkokauppaan kuntotarkastuksessa ilmenneiden lisätietojen kera. Näin laite lähtee nopeasti keskusvarastoltamme suoraan uudelle omistajalleen parin arkipäivän sisällä verkkokauppatilauksen jälkeen.

Kaikki Greniuksen käytetyt laitteet ovat siis käyneet läpi huolellisen kunnostuksen, joten meiltä laitteen hankkiessasi tiedät että se on huolellisesti tarkistettu ja varmistettu sen käyttö myös jatkoa ajatellen! Kaikilla käytetyillä laitteilla on 60 päivän vaihto- ja palautusoikeus, jos et jostain syystä haluakaan pitää laitetta. Lisäksi kaikilla käytetyillä tietokoneilla on hulppea vuoden takuu. Jos sinulla on kysymyksiä laitteista, käytetyistä kannettavista, käytetyistä pöytäkoneista tai niiden kunnostuksesta, olethan meihin yhteydessä ja vastaamme mielellämme!

2 Responses

  1. Hep, jostakin syystä edellinen viesti hävisi mutta uudelleen. Minulla on neljä tietokonetta (käytöt): tämä läppäri (yleiskone), 2 XP-konetta (musiikki ja dokumenttileffat), joiden kanssa on ongelmia, ja yksi 8-kone (lähinnä musiikkia). Läppäri alkaa jo ilmoittaa väsymyksen merkkejä. Tilalle havittelen 15- tai 17-läppäriä. XP-koneet ovat iso ongelma. Toisen (dokuleffat) kovalevy pyörii liian hitaasti, ja toisen saan toimimaan vain puolen tunnin lämmittämisellä – jos silläkään. En ole hörhö. Leffojani ja musiikkiani on palkittu. Kaksi kirjaani (Risto Linturin kanssa) ovat saaneet arvostusta ulkomaillakin. Nyt tulossa on kaksi kirjaa, toinen raudasta ja (työryhmän jäsenenä) toinen hevosten evoluutiosta. Onko teillä ehdotuksia?

    1. Moi Ilkka! Kiitos kommentista. Kyllä XP-koneet kannattaa jo päivittääkin uudempiin. Nykyaikaisista yrityskannettavista löytyy potkua useamman vanhemman koneen edestä! 🙂 Palailen sinulle sähköpostiin asian tiimoilta.

Leave a Reply