Apple avaa Apple Pay -tekniikan kilpailijoille

Apple avaa Apple Pay -tekniikan kilpailijoille

Epäiltyään Applen harjoittavan epäreilua kilpailua, Euroopan unionin kilpailuviranomainen syytti viime vuonna Applea siitä, että se estää muiden mobiilimaksuyritysten hyödyntämästä iPhoneissa olevaa Near Field Communications (NFC) -sirua omien palvelujensa pyörittämiseen. Samanlaisia ​​epäilyjä on esiintynyt myös Yhdysvalloissa, jossa Consumer Financial Protection Bureau (CFPB) tarkastelee myös Applen mobiilimaksu-liiketoimintaa.

Sen sijaan, että Apple alistuisi sääntelyyn tai joutuisi maksamaan huomattavan suuren sakon, yhtiö on nyt päättänyt tarjota Apple Pay -tekniikkaa mobiilimaksukilpailijoille. Tämä on seurausta Epic Gamesin voitosta Googlea vastaan liittyen sovelluskaupan kiistoihin.

Apple Pay:n tarjoaminen kilpailijoille

Apple on esittänyt suunnitelmiaan avaamalla omaa Apple Pay -tekniikkaansa kilpailijoilleen, mikä tarkoittaa, että muut mobiilimaksupalvelut voisivat hyödyntää iPhonessa olevaa NFC-sirua omiin palveluihinsa. Tämä mahdollistaisi kilpailun lisääntymisen mobiilimaksualalla ja tarjoaisi kuluttajille enemmän vaihtoehtoja maksamiseen.

Normaalisti Apple on estänyt kilpailijoilta NFC-sirun käytön omille mobiilimaksupalveluilleen, mikä on herättänyt viime vuosina kritiikkiä kilpailurajoitusten ja epäreilun kilpailun estämisen vuoksi. EU-kilpailuviranomaiset aiemmin väittivät, että Apple hyötyy tästä toiminnasta monopoliasemansa turvin, koska kuluttajilla ei ole mahdollisuutta vaihtoehtoisiin mobiilimaksupäätelaitteisiin.

Tällainen päätös voi tuoda merkittäviä muutoksia mobiilimaksamiseen, sillä NFC-sirun hyödyntäminen mahdollistaa helpompaa ja turvallisempaa maksamista lähikauppojen tai ravintoloiden terminaaleilla. Eri kilpailijoiden palveluiden avoimuus voisi myös johtaa uusiin innovaatioihin ja parannuksiin mobiilimaksamisen käyttäjäkokemuksessa.

Kilpailijoiden reaktio

Applen päätös tarjota Apple Pay -teknologiaa kilpailijoille on herättänyt monien mobiilimaksupalveluiden kiinnostusta. Useat toimijat ovat ilmaisseet halukkuutensa hyödyntää NFC-sirua omien palveluidensa käynnistämiseen ja siten tarjota asiakkailleen vaihtoehtoja maksupalvelujen valinnassa.

Tämä merkitsee sitä, että kilpailu mobiilimaksualalla saattaa kiristyä entisestään, mikä voi johtaa hinnanalennuksiin ja uusiin toiminnallisuuksiin mobiilimaksamisessa. Kuluttajat voisivat hyötyä enemmän kilpailusta, koska heillä olisi parempi valikoima mobiilimaksupalveluita valittavissaan.

Applen päätös avata Apple Pay -tekniikka kilpailijoille on merkittävä askel mobiilimaksualalla. Se ei vain laajentaisi kilpailukenttää, vaan myös edistäisi innovaatioita ja parannuksia, jotka voisivat tehdä mobiilimaksamisesta entistä suositumpaa yleisön keskuudessa. On mielenkiintoista nähdä, millaisia ​​tarjouksia ja parannuksia kilpailijat tuovat markkinoille tällä uudella mahdollisuudella.

Huolimatta alustaviin suunnitelmiin liittyvistä kysymyksistä, Apple Pay -teknologian avaaminen kilpailijoilleen voi luoda uuden normin mobiilimaksamisessa. Se voi johtaa avoimempiin ja kilpailukykyisempiin ratkaisuihin, jotka hyödyttävät sekä yrityksiä että kuluttajia.

Lähde: https://www.epicgames.com/


Leave a Reply