Lukiolaiskannettavat ja Abitti

Abitti on Suomen ylioppilastutkintolautakunnan kehittämä digitaalinen ympäristö, joka mahdollistaa sähköisten yo-kokeiden suorittamisen. Abittiin kuuluu kokeiden järjestäminen, valvonta ja arviointi. DigabiOS puolestaan on käyttöjärjestelmä, joka on suunniteltu erityisesti Abittia varten. Se perustuu Linux-käyttöjärjestelmään ja on optimoitu käytettäväksi opiskelijoiden tietokoneissa.

DigabiOS:n avulla opiskelijat voivat suorittaa yo-kokeet omilla tai koulun tarjoamilla kannettavilla tietokoneilla. Käyttöjärjestelmä takaa turvallisen ja luotettavan ympäristön kokeiden suorittamiseen, estäen huijausyritykset ja tiedonsiirron ulkopuolisille tahoille.

Kun valitaan opiskelijoiden kannettavia tietokoneita, on tärkeää huomioida muutama seikka:

  1. Useimmat nykyaikaiset PC- ja Mac-tietokoneet ovat yhteensopivia, mutta on hyvä tarkistaa yhteensopivuus Abitin ja DigabiOS:n virallisilta sivuilta.
  2. Kestävyys ja luotettavuus: Opiskelijoiden tietokoneiden tulee olla kestäviä ja luotettavia, jotta ne kestävät päivittäisen käytön ja kuljetuksen koulun ja kodin välillä. Valitse sellainen laite, joka on rakennettu kestävistä materiaaleista ja jolla on hyvä takuu.
  3. Akunkesto: Koska opiskelijat saattavat käyttää tietokoneitaan pitkiä aikoja koulussa ja kotona, on tärkeää, että valittu laite tarjoaa riittävän akunkeston. Tarkista valmistajan ilmoittama akunkesto ja vertaile sitä muihin vaihtoehtoihin.
  4. Hinta-laatusuhde: Opiskelijoiden tietokoneiden ei tarvitse olla huippuluokan malleja, mutta niiden tulee tarjota hyvä hinta-laatusuhde. Vertaile eri merkkien ja mallien ominaisuuksia ja hintoja löytääksesi parhaan vaihtoehdon.
  5. Käyttömukavuus: Tietokoneen näppäimistön ja näytön tulee olla miellyttäviä käyttää ja ergonomisia, jotta opiskelijat voivat keskittyä oppimiseen ja kokeiden suorittamiseen.
  6. Lopuksi on tärkeää huolehtia, että opiskelijat saavat riittävästi opastusta ja tukea Abitti- ja DigabiOS-järjestelmien käytössä. Tämä auttaa varmistamaan sujuvat ja onnistuneet sähköiset yo-kokeet kaikille osallistujille.

Käytettyjen tietokoneiden verkkokauppa

Inrego on käytettyjen IT-laitteiden ja älypuhelinten verkkokauppa. Jos etsit laadukkaita, käytettyjä tietokoneita, puhelimia tai muita IT-laitteita, löydät ne Inregolta. Myös lukolaiselle!

HUOM! Saat 10% alennusta käyttämällä Inregon verkkokaupassa alekoodia grenius10 ja siirtymällä Inregon verkkokauppaan tämän linkin kautta.

Leave a Reply