Abitti & DigabiOS


Hei! Olet vanhalla sivulla.

Olemme tämän sivun julkaisun jälkeen päivittäneet tietoa Abitista ja lukiolaiskannettavista tänne ja opiskelijakannettavista tänne.

Edellisten linkkien sivuilta löydät paljon enemmän lukiolaisille ja muille opiskelijalle ajantasaista sekä hyödyllistä informaatiota kannettavista tietokoneistamme.


Käytetyt kannettavat opiskelijalle löydät täältä

Uudet kannettavat opiskelijalle löydät täältä


Lähes kaikki kannettavamme ovat yhteensopivia Abitin kanssa, mutta varmistuaksesi yhteensopivuudesta, voit tarkastaa sen koneen mallilla täältä

Jos tilaus mietityttää, voit kysyä chatissamme apua. Voimme esimerkiksi varmistaa juuri sen haluamasi laitteen yhteensopivuuden.


Abitti on Ylioppilastutkintolautakunnan julkaisema koejärjestelmä, joka antaa ylioppilastutkintoon osallistuville kokelaille ja kokeita järjestäville lukioille mahdollisuuden tutustua ylioppilastutkinnon koejärjestelmään. Abitti-kokeen suorittaja käynnistää tietokoneen muistitikulta joka sisältää Linux-pohjaisen käyttöjärjestelmän. Lue lisää Abitista

DigabiOS on sähköisissä ylioppilaskirjoituksissa käytettävä käyttöjärjestelmä. Koetilanteessa osallistujien koneiden omat käyttöjärjestelmät ohitetaan käynnistämällä koneet DigabiOS-käyttöjärjestelmään USB-muistilta. Lue lisää digitaalisesta ylioppilastutkinnosta.

Päivitettyvän listan yhteensopivista DigabiOS-käyttöjärjestelmällä käynnistetyistä koneista löydät täältä.