Usein kysytyt kysymykset & Kuntoluokitukset


Usein kysytyt kysymykset

Hyppää: Tietokoneen lyhyt oppimäärä ja lisävalinnat | Kuntoluokitukset

Toimitatteko kaikkialle suomeen? Kyllä toimitamme.

Kuinka kauan paketilla kestää saapua? Toimitusaika on noin 1-5 arkipäivää. (Pääsääntöisesti perillä 1-2 arkipäivässä)

Miten voin seurata tilaustani? Saat seurantakoodin sähköpostiin kun tilaus on matkalla. Viimeistään 2vrk sisällä tilauksesta.

Onko laitteilla takuu? Kaikilla tuotteilla on vähintään 12kk takuu ja 14 päivän vaihto- ja palautusoikeus.

Miksi hintanne ovat niin halpoja? Ostamme mm. käytettyjä kannettavia, käytettyjä puhelimia, leasingsopimuksensa päättäviä, uudelleen pakattuja tai esittelytietokoneita ja muita laitteita suurissa erissä, joten pystymme kilpailemaan hinnoissa jopa yksityisten myyjien kanssa.

Onko teillä myymälää? Toimimme pääasiassa verkossa. Nouto on kuitenkin mahdollinen noutovarastoltamme, joka sijaitsee Suutarilassa, osoitteessa Valokaari 10, Helsinki. Noutovaraston aukioloajat löydät täältä Nouto on maksuton.

Voinko varata tuotteen? Toiminnan luonteen vuoksi emme varaa tuotteita. Vaihtuvuus on hyvin suurta ja tuotteita usein vain muutamia kappaleita. Jos haluat varmistaa jonkin tietyn tuotteen saatavuuden, voit ostaa sen etukäteen verkkokaupasta ja tulla noutamaan sen paikan päältä. Kauppa voidaan toki aina purkaa myös paikan päällä tai 14 päivää ostosta, jos et ole tyytyväinen tuotteeseen.

Tuleeko tietokoneen tai laitteen mukana laturi/virtapiuha? Kyllä tulee, jollei toisin ole ilmoitettu.

Onko kaikissa kannettavissa suomenkielinen näppäimistö? Kyllä on, jollei toisin ole mainittu.

Onko kaikissa tietokoneissa suomenkielinen käyttöjärjestelmä? Kyllä on. Voimme asetaa muitakin kieliä.

Voinko maksaa osamaksulla? Kyllä voit. Verkkokaupassamme käy lähes kaikki kotimaiset maksutavat, mukaanlukien osamaksu- ja lasku. Maksuvaihtoehdot näet kassalla klikattuasi “siirry maksamaan” painiketta.

Kuinka voin peruuttaa tilaukseni? Lähetä sähköpostia tai soita meille, mainitse viestissä tilausnumero.


Tietokoneen lyhyt oppimäärä ja lisävalinnat ostaessa

Jos valitset tuotteeseen tuotesivulta lisävalintoja, niiden asennus kuuluu aina hintaan!


Mikä on SSD-Levy? SSD on nykyajan kovalevy. Sinne tallennetaan kaikki tärkeä tieto. Useissa uusissa ja käytetyissä tietokoneissamme on valmiiksi asennettu SSD-levy. Voit ostaa mihin tahansa käytettyyn kannettavaan tietokoneeseen tai pöytäkoneeseen suuremman SSD-Levyn.

Miksi ostaisin SSD-Levyn? SSD-Levy on lähtökohtaisesti n. 10 kertaa nopeampi kuin kovalevy. Tietokone esimerkiksi käynnistyy huomattavasti nopeammin kun siinä on SSD-Levy.

Mikä on RAM-Muisti? RAM-Muistin tyyppi ja määrä on tietokoneen toiminnan kannalta oleellinen asia. Mitä uudempaa ja nopeampaa muisti on, sitä nopeampi tietokone on. Mitä enemmän RAM-Muistia on, sitä enemmän voi olla esimerkiksi ohjelmia avoinna samanaikaisesti. Kaikissa käytetyissä kannettavissa ja pöytäkoneissa on reilusti ram-muistia, mutta käytettyyn koneeseen voidaan lisätä ram-muistia myös tilauksen yhteydessä tuotesivun lisävalinnoilla.

Mikä on prosessori? Prosessori on vastuussa kaikesta tietokoneen toiminnasta, mitä nopeampi prosessori, sitä nopeampi tietokone. Pelkkä nopeus ei kuitenkaan ratkaise, vaan esimerkiksi prosessoriytimien määrä on yhtä tärkeä, tai jopa tärkeämpi tekijä prosessorin valinnassa. Emme vaihda prosessoreita tietokoneisiin koskaan.

Mikä on “GB”? Gigabitti. Muistin määrä mitataan gigabiteissä, joskus myös gigatavuissa, jotka ovat lähes sama asia. Lisäksi esim. TB = 1000 gigabittiä.

Miksi käytetty tietokone? Tietokoneet joita myymme, ovat lähtökohtaisesti yrityskäytöstä poistettuja, käytettyjä huippuluokan tietokoneita joita vaihdetaan tasaisin väliajoin eri syistä kuin kuluttajapuolella, esimerkiksi verotuksen takia. Kun kaupasta ostettu tietokone samassa hintaluokassa on ns. muovinen kuluttajamalli joka on tehty hajoamaan, ostamalla käytetyn, kunnostetun ja huolletun tietokoneen meiltä, saat pilkkahinnalla varmatoimisen käytetyn laitteen, jossa on tietokonetta paljon pidemmäksi aikaa kuin uudessa markettikoneessa. Säästät myös huomattavan määrän luonnonvaroja. Kaikilla tietokokoneilla ja laitteilla on myös vähintään 12kk takuu, kuten uudessakin.

Kuulin että tarjoatte kierrätyspalveluita yrityksille, mitä se tarkoittaa? Lue yritysratkaisuista täältä


Kuntoluokitukset

Uusi = Uusi, virheetön tuote, alkuperäinen uusi laatikko, alkuperäiset lisävarusteet ja tarvikkeet ja valmistajan takuu. Vähintään vuoden takuu.


10 = Uusi, mutta paketti vaurioitunut, avattu, uudelleen pakattu, ollut esittelyssä tjms. Alkuperäiset lisävarusteet ja tarvikkeet ja valmistajan takuu. Vähintään vuoden takuu.


7-9 = Parhaat tarkoin valitut yksilöt, tehdaskunnostettu, hyvin vähän tai ei ollenkaan käytön jälkiä. Vähintään vuoden takuu.3-6 = Tehdaskunnostettu, pieniä kosmeettisia ja fyysisiä vaurioita, testattu ja 100% toimiva, takuu tapauskohtaisesti.


Usein kysytyt kysymykset - Käytetyt tietokoneet edullisesti! - Takuu 12kk - Ilmainen toimitus - Vaihto- ja palautusoikeus

3-6

Esimerkkikuva


1-3 = Käyttökelpoinen, mutta huonokuntoinen tuote. Esim. varaosiksi tai projekteihin. Ei takuuta.

Usein kysytyt kysymykset - Käytetyt tietokoneet edullisesti! - Takuu 12kk - Ilmainen toimitus - Vaihto- ja palautusoikeus

1-3

Esimerkkikuva