UKK, Kuntoluokitukset & Lyhennetulkki


Hyppää: Tietokoneen lyhyt oppimäärä ja lisävalinnat | Lyhennetulkki | Kuntoluokitukset

Usein kysytyt kysymykset

Toimitatteko kaikkialle suomeen? Kyllä toimitamme.

Kuinka kauan paketilla kestää saapua? Toimitusaika on noin 1-5 arkipäivää. (Pääsääntöisesti perillä 1-2 arkipäivässä)

Miten voin seurata tilaustani? Saat seurantakoodin sähköpostiin kun tilaus on matkalla. Viimeistään 2vrk sisällä tilauksesta.

Onko laitteilla takuu? Kaikilla tuotteilla on vähintään 12kk takuu ja 14 päivän vaihto- ja palautusoikeus.

Miksi hintanne ovat niin halpoja? Ostamme mm. leasingsopimuksensa päättäviä, uudelleen pakattuja tai esittelytietokoneita ja muita laitteita suurissa erissä, joten pystymme kilpailemaan hinnoissa jopa yksityisten myyjien kanssa, takuulla.

Onko teillä myymälää? Toimimme pääasiassa verkossa. Nouto on kuitenkin mahdollinen noutovarastoltamme, joka sijaitsee Suutarilassa, osoitteessa Valokaari 10, Helsinki. Huomioithan, että noutovarasto on avoinna vain sopimuksen mukaan. Nouto on maksuton.

Voinko varata tuotteen? Toiminnan luonteen vuoksi emme varaa tuotteita. Vaihtuvuus on hyvin suurta ja tuotteita usein vain muutamia kappaleita. Jos haluat varmistaa jonkin tietyn tuotteen saatavuuden, voit ostaa sen etukäteen verkkokaupasta ja tulla noutamaan sen paikan päältä. Kauppa voidaan toki aina purkaa myös paikan päällä tai 14 päivää ostosta, jos et ole tyytyväinen tuotteeseen.

Tuleeko koneen mukana laturi/virtapiuha? Kyllä tulee, jollei toisin ole ilmoitettu.

Onko kaikissa läppäreissä suomenkielinen näppäimistö? Kyllä on, jollei toisin ole mainittu.

Onko kaikissa koneissa suomenkielinen käyttöjärjestelmä? Kyllä on. Voimme asetaa muitakin kieliä.

Voinko maksaa osamaksulla? Kyllä voit. Verkkokaupassamme käy lähes kaikki kotimaiset maksutavat, mukaanlukien osamaksu- ja lasku. Maksuvaihtoehdot näet kassalla klikattuasi “siirry maksamaan” painiketta.

Kuinka voin peruuttaa tilaukseni? Lähetä sähköpostia tai soita meille, mainitse viestissä tilausnumero.


Tietokoneen lyhyt oppimäärä ja lisävalinnat ostaessa

Jos valitset tuotteeseen tuotesivulta lisävalintoja, niiden asennus kuuluu aina hintaan!


Mikä on SSD-Levy? SSD on nykyajan kovalevy. Sinne tallennetaan kaikki tärkeä tieto.

Miksi ostaisin SSD-Levyn? SSD-Levy on lähtökohtaisesti n. 10 kertaa nopeampi kuin kovalevy. Tietokone esimerkiksi käynnistyy huomattavasti nopeammin kun siinä on SSD-Levy. Katso lisätietoja ja vertailuvideo täältä

Mikä on RAM-Muisti? RAM-Muistin tyyppi ja määrä on tietokoneen toiminnan kannalta oleellinen asia. Mitä uudempaa ja nopeampaa muisti on, sitä nopeampi tietokone on. Mitä enemmän RAM-Muistia on, sitä enemmän voi olla esimerkiksi ohjelmia avoinna samanaikaisesti.

Mikä on prosessori? Prosessori on vastuussa kaikesta tietokoneen toiminnasta, mitä nopeampi prosessori, sitä nopeampi tietokone. Pelkkä nopeus ei kuitenkaan ratkaise, vaan esimerkiksi prosessoriytimien määrä on yhtä tärkeä, tai jopa tärkeämpi tekijä prosessorin valinnassa.

Mikä on “GB”? Gigabitti. Muistin määrä mitataan gigabiteissä, joskus myös gigatavuissa, jotka ovat lähes sama asia. Lisäksi esim. TB = 1000 gigabittiä.

Miksi käytetty tietokone? Tietokoneet joita myymme, ovat lähtökohtaisesti yrityskäytöstä poistettuja, huippuluokan tietokoneita joita vaihdetaan tasaisin väliajoin eri syistä kuin kuluttajapuolella, esimerkiksi verotuksen takia. Kun taas kaupasta ostettu tietokone samassa hintaluokassa on ns. muovinen kuluttajamalli joka on tehty hajoamaan. Ostamalla käytetyn, kunnostetun ja huolletun tietokoneen meiltä, saat pilkkahinnalla varmatoimisen laitteen, jossa on tietokonetta paljon pidemmäksi aikaa kuin uudessa markettikoneessa. Kaikissa koneissa myös vähintään 12kk takuu, kuten uudessakin.

Kuulin että tarjoatte kierrätyspalveluita yrityksille, mitä se tarkoittaa? Lue yritysratkaisuista täältä


Lyhennetulkki

Saatat ihmetellä mitä sivuilla toisinaan näkyvät lyhenteet tarkoittavat.

Lyhenteet johtuvat siitä että tuotteen tietoja ei olla vielä ehditty päivittää järkevästi luettavaan muotoon. Jos kaipaat apua, voit kysyä listätietoja tuotteista vapaasti meiltä chatissa, puhelimitse 010 338 9660, sähköpostitse, tai voit tulkita lyhenteitä tämän sivun avulla.

Esim: ” E6440 3G i5-4300M/4GB/500GB/RW/14″ – HD+/W7P COA WLAN/BT/CAM ”

 • E6440 tjms. = Tietokoneen malli. Tässä tapauksessa kyseessä on Dell Latitude E6440
 • 3G tai 4G = Sisäänrakennettu 3G/4G-Moduuli, eli koneeseen voi laittaa sim kortin ja selailla nettiä langattomasti ilman erillistä modeemia, tai tunnetummin “mokkulaa”.
 • i5, i7, i3, m3, m7 jne. = Prosessorin malli, jonka perässä yleensä vielä tarkenne. Esim: i7-4300M ja mahdollisesti nopeus, esim 3,4GHz
 • 2GB, 4GB, 8GB, 16GB jne. = Yleensä Ram muistin määrä. Ja mainitaan ensimmäisenä ennen tallennustilaa. Esim. Chromebookeissa saattaa pienimillään olla myös n. 16GB Tallennustilaa.
 • 80GB, 120GB, 320GB, 500GB jne. = Tallennustilan määrä. Yleensä perässä on mainittu jos koneessa on perinteisen pyörivän kiintolevyn sijasta huomattavasti nopeampi SSD-Levy.
 • RW, DVD, CD jne. = RW = Kirjoittava CD tai Blu-ray-Asema
 • 14″, 15,6″ jne. = Näytön koko, perässä yleensä resoluutio tai näytön tyyppi Esim HD+.
 • W10, W10P, W8H, W7P = Tämä kertoo tietokoneen käyttöjärjestelmän. Jos koneessa on jokin näistä maininnoista, se toimitetaan Windows 10 käyttöjärjestelmällä, vaikka teksti viittaisikin esimerkiksi Windows 7:ään. H = Home, P = Pro jne.. COA, CMAR, ML jne. = Lisenssitarra.
 • WLAN = Langaton Wlan/ Wifi-sovitin, BT = Bluetooth sovitin, FPR = Sormenjälkitunnistin
 • CAM = Integroitu WEB-Kamera
 • SFF = Small Form Factor, eli pöytäkone, mutta vain puolikkaan pöytäkoneen levyinen.
 • TWR = Pöytäkone, täystorni MT = Pöytäkone, “micro-tower”, pienempi torni.
 • USDT, ITX, MINI-ITX = Minitietokone, esim näytön taakse kiinnitettävä tai muu minikone.
 • Touch = Kosketusnäyttö.

Jos vaikuttaa edelleen sekavalta, kysy rohkeasti apua, autamme mielellämme 🙂


Kuntoluokitukset

Uusi = Uusi, virheetön tuote, alkuperäinen uusi laatikko, alkuperäiset lisävarusteet ja tarvikkeet ja valmistajan takuu. Vähintään vuoden takuu.


10 = Uusi, mutta paketti vaurioitunut, avattu, uudelleen pakattu, ollut esittelyssä tjms. Alkuperäiset lisävarusteet ja tarvikkeet ja valmistajan takuu. Vähintään vuoden takuu.


7-9 = Parhaat tarkoin valitut yksilöt, tehdaskunnostettu, hyvin vähän tai ei ollenkaan käytön jälkiä. Vähintään vuoden takuu.3-6 = Tehdaskunnostettu, pieniä kosmeettisia ja fyysisiä vaurioita, testattu ja 100% toimiva, takuu tapauskohtaisesti.


3-6

Esimerkkikuva


1-3 = Käyttökelpoinen, mutta huonokuntoinen tuote. Esim. varaosiksi tai projekteihin. Ei takuuta.

1-3

Esimerkkikuva