Käytetyt kannettavat ja käytetty tietotekniikka

Miksi käytetty tietokone?


Käytetyt kannettavat ja muut tietokoneet joita myymme, ovat lähtökohtaisesti yrityskäytöstä poistettuja, käytettyjä huippuluokan tietokoneita.

Kun kaupasta ostettu tietokone samassa hintaluokassa on ns. muovinen kuluttajamalli joka on tehty hajoamaan, ostamalla käytetyn, kunnostetun ja huolletun tietokoneen meiltä, saat pilkkahinnalla varmatoimisen käytetyn laitteen, jossa on tietokonetta paljon pidemmäksi aikaa kuin uudessa markettikoneessa.

Yrityspuolella tietokoneita vaihdetaan tasaisin väliajoin eri syistä kuin kuluttajapuolella, esimerkiksi verotuksen takia.

Säästät myös huomattavan määrän luonnonvaroja. Kaikilla tietokokoneilla ja laitteilla on myös vähintään 12kk takuu ja 14 päivän vaihto- ja palautusoikeus, kuten uudellakin. Toki hintakin on vain murto-osan uudesta ja huomattavasti halvempi kuin kilpailijoillamme.

Tietokoneiden kierrättäminen säästää huikeasti luonnonvaroja. 

YK:n tutkimuksen mukaan keskikokoisen tietokoneen ja monitorin valmistus kuluttaa kymmenen kertaa painonsa verran fossiilisia polttoaineita ja kemikaaleja.

Yhden tietokoneen kierrättäminen/ostaminen säästää n. 240 kiloa fossiilista polttoainetta, noin 1 500 litraa vettä ja yli 20 kiloa kemikaaleja, joista monet ovat myrkyllisiä.

Yhden tietokoneen tai vastaavan laitteen valmistamisen yhteydessä päätyy ilmakehään n. 120kg hiilidioksidia!

Hiilidioksidi, eli CO2 on on suurin syy ilmastonmuutokseen. Pyrimme Greniuksella omalla panoksellamme hillitsemään ilmastonmuutosta. Voit olla osa tätä projektia!

Tietokoneen muistin lisääminen tai isomman kiintolevyn hankkiminen säästää tutkimuksen mukaan energiaa 5 – 20–kertaisesti verrattuna koko koneen vaihtamiseen ja osien kierrätykseen.

Tietokoneiden valmistus vaatii erittäin paljon energiaa, sillä siinä käytetään paljon korkean jalostusasteen komponentteja, kuten puolijohteita. Myös jätettä syntyy huomattava määrä. Muutaman käyttökelpoisen gramman valmistamisessa syntyy kilokaupalla jätettä.


Suomessa toimii useita tietotekniikan kierrätykseen keskittyviä yrityksiä.

Suurin osa näistä yrityksistä toimii laitteiden elinkaaren loppupäässä kierrättäen tietokoneet raakamateriaaleina tai osina. Suomessa tätä systeemiä kutsutaan SER-Järjestelmäksi.

Tietokoneet sisältävät arvokkaita osia sekä jalometalleja joita voidaan hyödyntää uusien laitteiden valmistuksessa.

Me Greniuksella toimimme yhteistyössä näiden yritysten kanssa, mutta emme itse kierrätä laitteita raakametalleina, vaan pyrimme hyödyntämään laitteet ja osat sellaisenaan, vaihtamalla laitteisiin tarvittavat osat. Tämä vie enemmän aikaa, mutta säästää samalla enemmän luontoa. Olemme lisäksi kehittäneet prosessimme tehokkaaksi ja kannattavaksi.

Huolletut laitteet myydään edullisia laitteita tarvitseville tahoille, kuten opiskelijoille, kuluttajille, pienyrityksille jne.

Ydintoimintaamme on asiakasyrityksiemme itse hankkimien laitteiden kierrättäminen niin, että myös niistä luopuva yritys hyötyy siitä taloudellisesti. 

Greniuksella ostetaan yrityksiltä suurissa erissä käytettyjä puhelimia, kannettavia tietokoneita, pöytätietokoneita, tabletteja, oheislaitteita ja kaikkea muuta tietotekniikkaa.

Kierrätämme myös pienemmät erät.

Greniuksella laitteet käsitellään tietoturvallisesti Microsoft Refurbisher -ohjelman edellyttämien standardien mukaisesti, joten tietoturvasta ei laitteista luopuvan yrityksen tarvitse olla huolissaan.

Grenius toimii lähtökohtaisesti palvellen yritysten tarpeita kokoluokasta riippumatta. Yksityishenkilöt voivat toimittaa kaiken sähkö- ja elektroniikkaromun lähimpään SER-Kierrätyspisteeseen.


Palvelut yrityksille