Huom! Tämä on historiallista dataa eikä välttämättä enää validia. Lue lisää Greniuksesta etusivulla.


Käytetyt tietokoneet

Inrego on käytettyjen IT-laitteiden ja älypuhelinten verkkokauppa. Jos etsit laadukkaita, käytettyjä tietokoneita, puhelimia tai muita IT-laitteita, löydät ne nyt Inregolta.

Grenius-alennus Inregolta! 

HUOM! Saat 10% alennusta käyttämällä Inregon verkkokaupassa alekoodia grenius10 ja siirtymällä Inregon verkkokauppaan tämän linkin kautta.


Miten valitsen minulle sopivan pöytäkoneen?

Vaikka tietokoneet eivät ulkoisesti juurikaan poikkea toisistaan ja kaikilla koneilla voi tehdä samat perusasiat, tietokoneissa on kuitenkin loppujen lopuksi paljon eroja. Näitä eroja ei kokoa lukuun ottamatta ulkopuolelta huomaa ja termitkin ovat monelle vieraita, joten olemme tälle sivulle koonneet muutamia valintaan vaikuttavia seikkoja oikeanlaisen tietokoneen löytämiseksi juuri sinun tarpeisiisi.

Tämä opas on kirjoitettu 2020 loppuvuodesta ja kerromme tässä, miten valita paras ja edullinen pöytäkone vuonna 2020 ja 2021. 

Päivitämme tekniikan kehittyessä kaikkia oppaita blogiimme tänne.

Katso tarvittaessa myös kannettavan valintaopaspelikoneen valintaopas sekä yleinen tietokoneen valintaopas.


Pöytäkoneet sopivat hyvin niin koti- kuin toimistokäyttöönkin silloin, kun halutaan kiinteä työpiste. Ne sopivat oivallisesti peruskäyttöön kuten nettisurffailuun, tavallisten toimisto-ohjelmien pyörittämiseen ja vaikkapa elokuvien katsomiseen netistä.

Pöytäkoneen hyviä puolia on muun muassa edullisuus: saat samalla rahalla enemmän ominaisuuksia kuin kannettavassa tietokoneessa. Lisäksi pöytäkoneisiin on helppoa hankkia uusia osia, jos konetta halutaan päivittää tai jokin osa hajoaa. Jos vaikkapa tarvitset lisää muistia tai suuremman näytön, ei koko konetta tarvitse uusia. 

Meiltä löydät myös valmiit, edulliset, yrityspöytäkoneiden runkoihin rakennetut pelikoneet, jotka soveltuvat raskaampaankin käyttöön. Pelaamisen lisäksi myös graafisesti raskaaseen työhön.


Yrityskäytöstä poistuneita pöytäkoneita meiltä löytyy kaikista koko-, hinta- ja teholuokista, kaikkia eri merkkejä. Mm. Dell-, HP-, Lenovo– ja Fujitsu -merkkisiä käytettyjä pöytäkoneita.

Löydät toki valikoimastamme myös laadukkaat, uudet pöytäkoneet kaikilta merkeiltä. Myös mm. Lenovo, Dell ja HP.

Autamme mielellämme valinnassa esimerkiksi verkkokauppamme chatissa.


Tässä muutamia seikkoja, jotka pöytäkonetta valitessa on hyvä ottaa huomioon:

Käyttöjärjestestelmä
Lähes kaikissa myymissämme koneissa on Windows. Se on maailman yleisin käyttöjärjestelmä ja siihen on saatavilla kaikkein laajin valikoima ohjelmia ja sovelluksia. Myös suurin osa peleistä toimii nimenomaan Windows-koneissa.
Jos puolestaan vaikkapa editoit musiikkia tai elokuvia, sinun kannattaa harkita Apple-konetta.

Kaikkiin pöytäkoneisiin on saatavilla myös Linux -käyttöjärjestelmä valmiiksi asennettuna. Esim. Linux Mint tai Ubuntu.

Tehot ja muisti
Vaikka et käyttäisikään konettasi raskaiden pelien pelaamiseen, koneen suuremmista tehoista ja tilavammasta muistista voi olla paljonkin iloa. Suurempi tallennustila mahdollistaa enemmän tilaa tärkeille asioille, kuten kuville, videoille, tiedostoille, ohjelmille jne.
Lisää nopeutta ja käytön miellyttävyyttä saat valitsemalla tehokkaamman prosessorin, enemmän ram-muistia taikka SSD-levyn perinteisen kiintolevyn sijaan.

Koneen fyysinen koko
Nykyään pöytäkoneet tulevat monenmoisissa koteloissa. Suuri osa on perinteisiä isoja ja kulmikkaita, mutta markkinoilla on paljon myös kompaktimpaan kokoon pakattuja koneita.
Pienen koneen etu on tietenkin sen helppo sijoittelu ja tilan säästäminen. Ison kotelon etu puolestaan on päivittämisen helppous, sillä uusien osien sijoittaminen avarampaan tilaan on aina helpompaa.

Näytönohjain vai ei
Tavalliselle tietokoneen peruskäyttäjälle, joka hoitaa koneellaan pankkiasiat, sähköpostin ja nettisurffailun, integroitu näytönohjain riittää. Jos taas kone on tulossa pelaamiseen tai muuhun tehoa vaativaan käyttöön, kone tarvitsee erillisen näytönohjaimen. Lue lisää pelikoneen valinnasta täällä.

SSD- vai HDD-levy
Koneen kiintolevy on se paikka, jonne koneessa olevat tiedostot tallennetaan. Perinteisen HDD-levyn etu on suuri tallennuskapasiteetti ja edullinen hinta, kun taas SSD on nopea. SSD:llä varustettu kone käynnistyy nopeasti ja toimii vikkelästi, ja sen etuna on myös hiljaisuus.
Kone voi myös olla varustettu sekä SSD- että HDD-levyllä, jolloin saadaan molempien kiintolevytyyppien edut.

Hinta
Hinta on tietenkin yleensä aina yksi ostopäätökseen vaikuttava asia, oltiinpa hankkimassa mitä tahansa. Nyrkkisääntö on tietokoneasioissakin kuitenkin se sama vanha: mitä enemmän pystyt investoimaan, sitä parempia ominaisuuksia saat: enemmän muistia, suorituskykyä ja ominaisuuksia ja vähemmän ikää.

Miksi Greniuksen pöytäkoneet ovat hyvä valinta

Valikoimistamme löytyvät käytetyt pöytäkoneet ovat aiemmin olleet käytössä yrityksissä ja ovat tyypillisesti olleet muutaman vuoden siistissä, kevyessä sisäkäytössä, kunnes niiden leasing-sopimus on päättynyt. Greniukselle tultuaan ne on käyty täydellisesti läpi, putsattu, päivitetty ja tarvittaessa vaihdettu uusia osia.

Haluamme muistuttaa, että myymämme koneet on tehty yrityskäyttöön, joten ne ovat vankkaa tekoa ja tehty kestämään. Siksi tarjoammekin koneillemme vuoden takuun! Ja jotta voit olla varma onnistuneesta ostoksesta, tarjoamme kuukauden tyytyväisyystakuun. Me jopa maksamme postimaksun, mikäli et ole koneeseesi tyytyväinen ja päädyt palauttamaan sen.

Hinta-laatusuhde uusiokäyttöön palautuneissa koneissa on omaa luokkaansa, sillä saat taattua laatua huomattavan huokeaan hintaan! Ja tietenkin virtalähde/laturi tai virtajohto kuuluu aina hintaan.

Lisäksi tilauksillamme on nopea toimitus. Lähetämme kaikki yli 29 €:n ostokset maksutta sinulle, ja ne saapuvat perille 1-2 arkipäivässä. Vaihtoehtoisesti voit noutaa ostoksesi varastoltamme Espoon Sepänkylästä heti tilauksen tehtyäsi.

Tuotesivulta
näet jokaisen myynnissä olevan koneemme tarkan kuntoluokituksen, tekniset tiedot ja akun kunnon.


Käytetyt yrityskoneet Greniukselta

Löydät verkkokaupastamme laadukkaat pöytäkoneet edulliseen hintaan. Samalla tuet kanssamme laitteiden tehokasta kierrätystä. Koneen ostaminen verkkokaupastamme on riskitöntä:

✔️ Kaikkiin tuotteisiin vähintään vuoden takuu
✔️ Saat ilmaisen toimituksen yli 29 € tilauksiin.
✔️ 60 päivän avoin kauppa. Kokeile kotona ja palauta maksutta, ellet ole tyytyväinen.
✔️ Toimitamme tuotteet sinulle 1-2 päivän sisällä
✔️ Olemme 100 % suomalainen yritys ja meillä on asiantunteva asiakaspalvelu apunasi


Apua valintaan

Kerro millaiseen käyttöön ja missä hintaluokassa olet konetta etsimässä, niin mietimme yhdessä juuri sinulle sopivan ratkaisun laajasta valikoimastamme. 

Leave a Reply