Esittely


Mikä on Grenius?

Grenius on uudenlainen tietotekniikan kierrätykseen keskittyvä suomalainen yritys.

Mitä Grenius tekee?

Ostamme, noudamme, kierrätämme tietoturvallisesti, myymme sekä välitämme tietotekniikkaa uusiokäyttöön.

Palvelun arvo perustuu tietotekniikan helppoon, nopeaan ja tietoturvalliseen kierrättämiseen.

Miksi Grenius?

Teemme yhteistyötä useiden laitevalmistajien, ohjelmistoyritysten ja monien muiden suomalaisten yritysten kanssa, pienimmistä suurimpiin. Meillä on luotettava kumppani-status, FINCSC -kyberturvallisuussertifikaatti, paljon tyytyväisiä asiakkaita sekä päihittämättömän tehokas palvelu.

Historia

Grenius on suomalainen, nopeasti kasvava tietotekniikan kierrätykseen keskittyvä yritys, uusiotietotekniikan maahantuoja sekä verkkokauppa. Visionamme on luoda tietotekniikan johtava kiertotalousalusta sekä suomessa että kansainvälisesti.

Pähkinänkuoressa

Suomessa syntyy YK:n arvion mukaan yli sata miljoonaa kiloa sähkö- ja elektroniikkajätettä vuodessa, vaikka vanhat laitteet ovat lähes kokonaan hyödynnettävissä uudelleen. Greniuksella tietotekniikkaa kierrätetään niin, että parhaimmillaan kierrätetty laite löytää uuden käyttäjän jo muutamassa päivässä. Toiminta säästää hurjan määrän luonnonvaroja!

Tarina

Yrityksen perustajien pitkäaikainen harrastus tietotekniikan parissa muuttui liiketoiminnaksi kesällä 2018, kun tuttujen yrittäjien keskuudessa huomattiin vuosien saatossa yleinen ongelma. Käytöstä poistuneita tietokoneita, puhelimia, tabletteja ja muuta tietotekniikkaa lojuu yrityksillä kaapeissa ja nurkissa, eikä usein tiedetä mitä niille pitäisi tehdä. Syyksi osoittautui tietoturva. Yritysten pitää pystyä hävittämään suuria määriä tietotekniikkaa turvallisesti, murehtimatta siitä että yrityksen tiedot päätyvät vääriin käsiin. Tässä Grenius astuu kuvioon.

Yrityskäyttöön suunniteltu tietotekniikka on hyvin arvokasta vuosien kuluttuakin, varsinkin uusiokäyttöön kunnostettuna.

Greniuksen palvelut ovat suunnattu pääsääntöisesti yrityksille.

Uusiotuotteet myydään pääsääntöisesti omassa grenius.fi -verkkokaupassa, joka puolestaan on luotu ensisijaisesti kuluttajat ja opiskelijat mutta myös pk-yritykset mielessä.

Alkuvuodesta 2021 Grenius Oy työllistää 4-5 henkeä sekä vaihtelevan määrän työkokeilijoita, työelämästä syrjäytyneitä pitkäaikaistyöttömiä jne.

Kiertotalous on hurjassa kasvussa. Suomessa ala alkaa vasta ottaa kunnolla jalansijaa mutta muutamia hyviä esimerkkejä uusiotietotekniikan hyödyntämisestä löytyy jo.

Mitä Grenius tekee?

Grenius on asiakaslähtöinen ja ympäristöystävällinen tietotekniikan jälkimarkkinointiin ja etenkin tietoturvalliseen kierrätykseen keskittyvä yhtiö. Grenius välittää, noutaa, ja ostaa pääasiassa suurissa erissä yritysten käytöstä poistuvia tietokoneita, puhelimia, tabletteja, ja muuta tietotekniikkaa tietoturvalliseen kierrätykseen ja edelleen uusiokäyttöön kunnostettavaksi sekä myytäväksi.

Lisäksi Grenius toimii alan tukkuportaan jälleenmyyjänä sekä kierrättää tukkukauppojen uutta ylijäämätietotekniikkaa, elektroniikkaa ja palautustuotteita jne. Myös pienemmät erät ja jopa yksittäiset nurkissa lojuvat laitteet pääsevät yrityksen kautta turvallisesti kiertoon.

Laitteiden tallennusmediat ylikirjoitetaan tai tuhotaan tiukimpien standardien ja sopimuksen mukaisesti. Asiakkaalle raportoidaan laitteiden käsittelystä nopeasti sekä yksityiskohtaisesti.

Uusiokäyttöön kelpaavat laitteet päätyvät huipputehokkaiksi hiottujen prosessien ansiosta poikkeuksellisen nopeasti:

Kunnostettuina myyntiin ja uusiokäyttöön (n. 97% laitteista)

Varaosiksi (n. 2% laitteista )

Jatkokäsittelyyn SER-Järjestelmän kautta (n. 1% laitteista)

Käytetyt ja kunnostetut yrityslaitteet ovat huomattavasti pitkäikäisempiä kuin uudet kuluttajalaitteet, vaikka hinta voikin olla verrattain sama kuin vastaavalla uudella kuluttajalaitteella. Uuden yrityslaitteen hinta voi kuitenkin olla jopa kymmenkertainen kuluttajalaitteeseen nähden. Tämä luo kysyntää uusiotietotekniikalle.

Harvinaisempi “yhden katon alla”-toimintaperiaate jossa laitteet tietoturvataan ja kunnostetaan uusiokäyttöön suoraan verkkokauppaan myytäväksi ilman välikäsiä, säästää rahan lisäksi myös hurjan paljon luonnonvaroja. Moninkertaisesti materiaalikierrätykseen verrattuna. Yhtä kierrätettyä laitetta kohden keskimäärin 120 kiloa hiilidioksidipäästöjä, 240 kiloa fossiilista polttoainetta, 1 500 litraa vettä ja yli 20 kiloa kemikaaleja, joista monet ovat myrkyllisiä!

Vuoden 2020 loppuun mennessä olemme säästäneet arviolta: 840 tonnia hiilidioksidipäästöjä, 10,5 miljoonaa litraa vettä, 1,68 miljoonaa kiloa fossiilisia polttoaineita sekä 140 tonnia muita ympäristölle haitallisia, myrkyllisiä kemikaaleja!