Esittely


Tarina

Yrityksen perustajien pitkäaikainen harrastus tietotekniikan parissa muuttui liiketoiminnaksi kesällä 2018, kun tuttujen yrittäjien keskuudessa huomattiin vuosien saatossa yleinen ongelma. Käytöstä poistuneita tietokoneita, puhelimia, tabletteja ja muuta tietotekniikkaa lojuu yrityksillä kaapeissa ja nurkissa, eikä usein tiedetä mitä niille pitäisi tehdä. Syyksi osoittautui tietoturva. Yritysten pitää pystyä hävittämään suuria määriä tietotekniikkaa turvallisesti, murehtimatta siitä että yrityksen tiedot päätyvät vääriin käsiin. Tässä Grenius astuu kuvioon. 

Yrityskäyttöön suunniteltu tietotekniikka on hyvin arvokasta vuosien kuluttuakin, varsinkin uusiokäyttöön kunnostettuna. 

Kysyntää palvelulle riittää kasvavassa määrin ja vaikka Greniuksen palvelut ovat suunnattu pääsääntöisesti yrityksille, ongelma ei suinkaan kosketa ainoastaan yrityksiä. Siksi Grenius palvelee pienissä määrin myös kuluttajia.

Uusiotuotteet myydään pääsääntöisesti omassa grenius.fi -verkkokaupassa, joka puolestaan on luotu ensisijaisesti kuluttajat ja opiskelijat mutta myös pk-yritykset mielessä.

Mitä Grenius tekee?

Grenius on asiakaslähtöinen ja ympäristöystävällinen tietotekniikan jälkimarkkinointiin ja etenkin tietoturvalliseen kierrätykseen keskittyvä yhtiö. Grenius välittää, noutaa, ja ostaa pääasiassa suurissa erissä yritysten käytöstä poistuvia tietokoneita, puhelimia, tabletteja, ja muuta tietotekniikkaa tietoturvalliseen kierrätykseen.

Lisäksi Grenius toimii alan tukkuportaan jälleenmyyjänä sekä kierrättää tukkukauppojen uutta ylijäämätietotekniikkaa, elektroniikkaa ja palautustuotteita jne. Myös pienemmät erät ja jopa yksittäiset nurkissa lojuvat laitteet pääsevät yrityksen kautta turvallisesti kiertoon.

Laitteiden tallennusmediat ylikirjoitetaan tai tuhotaan standardien ja sopimuksen mukaisesti. Asiakkaalle raportoidaan laitteiden käsittelystä nopeasti sekä yksityiskohtaisesti.

Uusiokäyttöön kelpaavat laitteet päätyvät huipputehokkaiksi hiottujen prosessien ansiosta poikkeuksellisen nopeasti:

  • Kunnostettuina myyntiin ja uusiokäyttöön (n. 90% laitteista)
  • Varaosiksi (n. 5% laitteista ) 
  • Jatkokäsittelyyn SER-Järjestelmän kautta (n. 5% laitteista)

Käytetyt ja kunnostetut yrityslaitteet ovat huomattavasti pitkäikäisempiä kuin uudet kuluttajalaitteet, vaikka hinta voikin olla verrattain sama. Uuden yrityslaitteen hinta voi kuitenkin olla jopa kymmenkertainen kuluttajalaitteeseen nähden. Tämä luo kysyntää uusiotietotekniikalle.

Harvinainen “yhden katon alla”-toimintaperiaate jossa laitteet kunnostetaan uusiokäyttöön suoraan verkkokauppaan myytäväksi ilman välikäsiä, säästää rahan lisäksi myös hurjan paljon luonnonvaroja. Moninkertaisesti materiaalikierrätykseen verrattuna. Yhtä kierrätettyä laitetta kohden keskimäärin 120 kiloa  hiilidioksidipäästöjä, 240 kiloa fossiilista polttoainetta, 1 500 litraa vettä ja yli 20 kiloa kemikaaleja, joista monet ovat myrkyllisiä!

Vuoden 2019 loppuun mennessä Grenius kierrätti noin 3000 laitetta ja säästi arviolta 4,5 miljoonaa litraa vettä, 360 tonnia Co2 päästöjä, 720 tonnia fossiilisia polttoaineita ja 60 tonnia ympäristölle myrkyllisiä kemikaaleja!

Yrityksestä tarkemmin täällä