Tietoa meistä

Mikä on Grenius?

Grenius on uudenlainen tietotekniikan kierrätykseen keskittyvä suomalainen yritys.

Mitä Grenius tekee?

Ostamme, noudamme, kierrätämme tietoturvallisesti, myymme sekä välitämme tietotekniikkaa uusiokäyttöön.

Palvelun arvo perustuu tietotekniikan helppoon ja tietoturvalliseen kierrättämiseen.

Uniikki toimintatapamme säästää myös paljon luonnonvaroja.

Mikään erä ei ole meille liian pieni, suuri, vanha tai uusi.

Mitä Greniuksen palvelut maksavat?

Palvelumme ei ole vain nopea ja turvallinen, mutta myös usein asiakkaalle maksuton.

Yleensä myös maksamme yritysten laitteista, jopa 5 vuotta vanhoista sellaisista.

Miksi luottaisin Greniukseen?

Näinkin nuoreksi yritykseksi olemme panostaneet paljon luotettavuuteen. Olemme mm. Microsoftin hyväksymä tietokoneiden kunnostaja. Lisäksi teemme yhteistyötä useiden laitevalmistajien ja suomalaisten yritysten kanssa. Meillä on myös nk. luotettava kumppani -sertifikaatti, paljon tyytyväisiä asiakkaita sekä päihittämättömän tehokas palvelu.

Grenius kumppanit

Visio ja missio

Grenius on suomalainen, nopeasti kasvava tietotekniikan kierrätykseen keskittyvä yritys, uusiotietotekniikan maahantuoja sekä verkkokauppa. Visiona on luoda tietotekniikan johtava kiertotalousalusta sekä suomessa että kansainvälisesti.

Pähkinänkuoressa

Suomessa syntyy YK:n arvion mukaan yli sata miljoonaa kiloa sähkö- ja elektroniikkajätettä vuodessa, vaikka vanhat laitteet ovat lähes kokonaan hyödynnettävissä uudelleen. Greniuksella tietotekniikkaa kierrätetään niin, että parhaimmillaan kierrätetty laite löytää uuden käyttäjän jo muutamassa päivässä.

Toiminta säästää hurjan määrän luonnonvaroja!

Tarina

Yrityksen perustajien pitkäaikainen harrastus tietotekniikan parissa muuttui liiketoiminnaksi kesällä 2018, kun tuttujen yrittäjien keskuudessa huomattiin vuosien saatossa yleinen ongelma. Käytöstä poistuneita tietokoneita, puhelimia, tabletteja ja muuta tietotekniikkaa lojuu yrityksillä kaapeissa ja nurkissa, eikä usein tiedetä mitä niille pitäisi tehdä. Syyksi osoittautui tietoturva. Yritysten pitää pystyä hävittämään suuria määriä tietotekniikkaa turvallisesti, murehtimatta siitä että yrityksen tiedot päätyvät vääriin käsiin. Tässä Grenius astuu kuvioon.

Yrityskäyttöön suunniteltu tietotekniikka on hyvin arvokasta vuosien kuluttuakin, varsinkin uusiokäyttöön kunnostettuna.

Kysyntää palvelulle riittää kasvavassa määrin ja vaikka Greniuksen palvelut ovat suunnattu pääsääntöisesti yrityksille, ongelma ei suinkaan kosketa ainoastaan yrityksiä. Siksi Grenius palvelee pienissä määrin myös kuluttajia.

Uusiotuotteet myydään pääsääntöisesti omassa grenius.fi -verkkokaupassa, joka puolestaan on luotu ensisijaisesti kuluttajat ja opiskelijat mutta myös pk-yritykset mielessä.

Toimintaa testattiin, hiottiin ja kehitettiin päivätöiden ohella kahden hengen tiimin voimin kesään 2019 saakka, noin vuoden verran. Kesällä 2019 omistajat siirtyivät yritykseen täysipäiväisesti jonka jälkeen varsinainen liiketoiminta alkoi.

Loppuvuodesta 2019 toiminta lähtikin jo nopeaan kasvuun. Liikevaihtoa yritys teki omarahoitteisesti kahden hengen voimin ensimmäisellä tilikaudella 124.756,19 € josta yli puolet viimeisellä kvartaalilla. Jo ensimmäisellä tilikaudella tulos oli positiivinen! Kasvu jatkuu vuonna 2020.

Kiertotalous on hurjassa kasvussa ja sen on Accenture (NYSE:ACN):n uuden tutkimuksen mukaan arvioitu seuraavan vuosikymmenen aikana olevan globaalisti 4,5 biljoonan Yhdysvaltain dollarin arvoinen mahdollisuus. Suomessa ala alkaa vasta ottaa jalansijaa mutta muutamia hyviä esimerkkejä uusiotietotekniikan hyödyntämisestä löytyy jo.

Itse tietotekniikan kierrätys on globaalisti vuoteen 2025 mennessä noin 28 miljardin Yhdysvaltain dollarin ala. Etenkin mobiililaitteiden kierrätys on kovassa kasvussa. Lähde: Grand View Research, Inc.

Vaikka Grenius ei ole ainoita ongelman havainneita, on se yksi Pohjois-Euroopan uusiotietotekniikan pioneerejä.

Grenius toimii myös tiiviissä yhteistyössä alan muiden toimijoiden, kuten maailmanlaajuisen tukkuverkoston kanssa, sekä jälleenmyyjänä että toimittajana.

Mitä Grenius tekee?

Grenius on asiakaslähtöinen ja ympäristöystävällinen tietotekniikan jälkimarkkinointiin ja etenkin tietoturvalliseen kierrätykseen keskittyvä yhtiö. Grenius välittää, noutaa, ja ostaa pääasiassa suurissa erissä yritysten käytöstä poistuvia tietokoneita, puhelimia, tabletteja, ja muuta tietotekniikkaa tietoturvalliseen kierrätykseen.

Lisäksi Grenius toimii alan tukkuportaan jälleenmyyjänä sekä kierrättää tukkukauppojen uutta ylijäämätietotekniikkaa, elektroniikkaa ja palautustuotteita jne. Myös pienemmät erät ja jopa yksittäiset nurkissa lojuvat laitteet pääsevät yrityksen kautta turvallisesti kiertoon.

Laitteiden tallennusmediat ylikirjoitetaan tai tuhotaan standardien ja sopimuksen mukaisesti. Asiakkaalle raportoidaan laitteiden käsittelystä nopeasti sekä yksityiskohtaisesti.

Uusiokäyttöön kelpaavat laitteet päätyvät huipputehokkaiksi hiottujen prosessien ansiosta poikkeuksellisen nopeasti:

Kunnostettuina myyntiin ja uusiokäyttöön (n. 90% laitteista)

Varaosiksi (n. 5% laitteista )

Jatkokäsittelyyn SER-Järjestelmän kautta (n. 5% laitteista)

Käytetyt ja kunnostetut yrityslaitteet ovat huomattavasti pitkäikäisempiä kuin uudet kuluttajalaitteet, vaikka hinta voikin olla verrattain sama. Uuden yrityslaitteen hinta voi kuitenkin olla jopa kymmenkertainen kuluttajalaitteeseen nähden. Tämä luo kysyntää uusiotietotekniikalle.

Harvinainen “yhden katon alla”-toimintaperiaate jossa laitteet kunnostetaan uusiokäyttöön suoraan verkkokauppaan myytäväksi ilman välikäsiä, säästää rahan lisäksi myös hurjan paljon luonnonvaroja. Moninkertaisesti materiaalikierrätykseen verrattuna. Yhtä kierrätettyä laitetta kohden keskimäärin 120 kiloa  hiilidioksidipäästöjä, 240 kiloa fossiilista polttoainetta, 1 500 litraa vettä ja yli 20 kiloa kemikaaleja, joista monet ovat myrkyllisiä!

Vuoden 2019 loppuun mennessä Grenius kierrätti noin 3000 laitetta ja säästi arviolta 4,5 miljoonaa litraa vettä, 360 tonnia Co2 päästöjä, 720 tonnia fossiilisia polttoaineita ja 60 tonnia ympäristölle myrkyllisiä kemikaaleja!

Johto

Sampo Saukko

Toimitusjohtaja

sampo@grenius.fi

010 338 9661

0 (1)

Bahman Makhmour

Operatiivinen johtaja

bahman@grenius.fi

010 338 9662